OCZ Z-Drive: Ny superhurtig lagring

edbpriser.dk 27-12-42256 14:03

Hukommelsesproducenten OCZ har meddelt, at de er klar til at begynde masseproduktion af en ny SSD-lagringsløsning, som giver de fleste af de eksisterende løsninger baghjul - i hvert fald hvad angår hastighed.

PCI-Express
Z-Drive hedder løsningen, der kommunikerer med PC'en ved hjælp af en PCI-Express x8-grænseflade. Hele løsningen minder derfor udseendemæssigt mere om et grafikkort eller et andet plug-in kort end en harddisk eller normal SSD.

På kortet sidder ikke mindre end otte spor til NAND flash-hukommelsesmoduler, som arrangeres i en raid0-konfiguration med en kapacitet, der spænder fra 256 GB til hele 2 TB. Det er altså muligt at skifte hukommelsen, hvilket gør løsningen meget fleksibel med tanke på fremtidige opgraderinger.

OCZ Z-Drive SSD
Op til otte NAND-klodser er der plads til på Z-Drive. Dermed bestemmer du selv kapaciteten. Som udgangspunkt bliver den solgt med 256, 512 eller 1024 GB kapacitet.

Ingen flaskehals længere
Og mens almindelige harddiske ofte ligger under 100 MB pr. sekund, når det kommer til skrivehastighed, og SSD-alternativerne sjældent rammer 150 MB, vil Z-Drive ifølge producenten være langt hurtigere.

Teoretisk hastighed er én ting, men selv i praksis skulle Z-Drive være i stand til at skrive med omkring 850 MB pr. sekund ifølge vores kilde, Techspot.com. Næste generation er allerede på vej, som man kan se i nedenstående video, og her skulle læse- og skrivehastigheden makse ud på imponerende 1.4 GB pr. sekund.

OCZ nævner opgaver som virtualisering, caching og high-end lagring som perfekte opgaver for Z-Drive. Prisen for en Z-Drive SSD er stadig meget høje, så de absolut ikke passer til enhver pengepung, men det hjælper forhåbentlig, når vi kommer til 3. og 4. generation Z-Drive.