Officielt: Google annoncerer Android Lollipop

edbpriser.dk 16-10-2014 11:00

Android dominerer markedet for smartphones, hvor op til 80 % af alle smartphones kommer med den lille grønne alien installeret. Derfor er det også en stor nyhed for rigtigt mange mennesker, når Android bliver opdateret.

Android er også kraftigt repræsenteret, når det kommer til tablets, og netop forbindelsen mellem forskellige Android-enheder, som for eksempel smartphones og tablets, er noget, Google har haft fokus på med Lollipop.

Læs også: Seriøs overraskelse fra Motorola

Integration mellem forskellige enheder ligner efterhånden en trend, da netop dette også var hovedbudskabet ved Microsofts offentliggørelse af Windows 10. Men ydeligere integration mellem enheder er selvfølgelig langt fra det eneste nye, som Lollipop bringer med sig.

Android Lollipop sparer på batteriet

En konkret nyhed ved Googles opdatering af det populære styresystem er en markant bedre batterilevetid, hvilket helt sikkert glæder mange smartphone-ejere.

Lollipop skulle forlænge batterilevetiden med op mod 36 procent, hvilket er gode nyheder for alle os, der bander over, at smartphonen har det med at drage sit sidste suk, inden dagen er ovre.

Android Lollipop batteri historie

Andre justeringer og opgraderinger i maskinrummet har gjort Android en del hurtigere end tidligere versioner. Der bliver også gjort mere effektivt brug af hukommelsen, mens opdateringen også skulle gøre meget for at forbedre den grafikmæssige oplevelse, så den ligger tættere på den, man får med en PC.

Google indfører bedre synkronisering og en visuel overhaling

Som nævnt har Google også lagt vægt på bedre integration mellem forskellige Android-enheder, hvilket blandt andet skal ske ved synkronisering af seneste søgninger, billeder, sange og apps på tværs af samtlige Android-enheder, man ejer.

Lollipop bringer selvfølgelig også visuelle opdateringer med sig. Google kalder det nye interface Material Design, og bag det gemmer sig et designkoncept, der forsøger at gøre alle bevægelser, animationer og skygger så livagtige som overhovedet muligt.

Android L Material Design

Dette hænger igen sammen med integrationen mellem Android-enheder, da det er meningen af dette koncept skal gå igen, både i alle ens apps og over smartphone, tablet, smartwatch samt TV.

Læs også: Googles modul-mobil tillader hot-swapping

Notifikationerne er også blevet opdateret, så man for eksempel kan vælge kun at modtage de vigtigste notifikationer, hvis man sidder i et vigtigt møde, ligesom standby-skærmen bliver fusioneret med notifikationspanelet, så man kan orientere sig, allerede mens man tager telefonen op.

Android Lollipop kommer som sædvanlig først til Nexus-modellerne, så hvis man er så heldig at eje en Nexus 4, 5, 7 eller 10, vil man kunne få opdateringen allerede i løbet af de kommende uger. Investerer man i de nye Nexus 6 eller 9 kommer de selvfølgelig også med Lollipop installeret.

Læs også: Google præsenterer Nexus 6 phablet og Nexus 9 tablet

Har man ikke en Nexus-model skal man dog ikke vente længe på at være med i festen, da Lollipop skulle blive rullet ud til nyere Android smartphones i løbet af de kommende måneder.