Oplad din mobil med ild

edbpriser.dk 23-11-45706 01:03

FlameStower er et nyt koncept, som nogle studerende fra Stanford University fandt på til en udvikler-konference, og som de nu håber på at få finansieret via Kickstarter.

Læs også: Ny Android konge på vej?

Som man kan se i videoen herunder, er FlameStower en smart lille sag, som man på et øjeblik kan folde ud og gøre klar til brug, når man har tændt et bål eller en gasbrænder og vil oplade sin mobiltelefon.

Hvordan virker FlameStower?

Ovenpå FlameStower er der en lille vandbeholder, som man folder ud og fylder med vand, inden man sætter FlameStowers metalarm ind over en flamme.

Metalarmen bliver opvarmet af ilden og derefter nedkølet af vandet, og det er det udsving i temperaturen, som FlameStowers termoelektriske generator bruger til at lave strøm.

FlameStower kan maksimalt sende 3 watt ind i din mobiltelefon og i genneimagecloudit kun 2 watt, så det er ikke så kraftfuldt som en stikkontakt men kan nærmere sammenlignes med din computers USB-port - langsom men sikker opladning.

Til brug i naturen og i nødsituationer

Folkene bag FlameStower forestiller sig, at man kan have den med på camping- eller vandretur, hvor de eksterne batteripakker hurtigt slipper op.

Læs også: Fingeraftrykslæser i iPhone 5S hacket med laserprinter og latex

Ligeledes forudser de, at FlameStower kan bruges i nødsituationer, hvor strømmen er røget, og der ikke vil være andre muligheder for at lade sin mobiltelefon op.

Støt FlameStower projektet på Kickstarter

Du kan også være med til at investere i projektet gennem Kickstarter, hvor du for $70 får tilsendt en FlameStower, når den bliver sat i produktion til december - forhåbentlig.

Via TechCrunch