Oplad din mobil på 30 sekunder

edbpriser.dk 03-04-46235 17:50

StoreDot Ltd. er et nyt firma, som er udsprunget af nanoteknologi-afdelingen på Tel Aviv Universitet, og de er godt på vej med ny teknologi, som alverdens mobile brugere har hungret efter længe.

Ved hjælp af biologiske halvledere lavet af strenge af aminosyre har StoreDot udviklet en superhurtig teknik til at oplade batterier, skriver Wall Street Journal.

Læs også: Mikro-vindmøller skal oplade mobilen

Som du kan se i videoen herunder, er StoreDot i stand til at oplade en Samsung Galaxy S4 på bare 30 sekunder, og selvom vi er faretruende tæt på 1. april, skulle den altså være god nok.

Superopladeren først klar i 2016

StoreDots superoplader er også blevet fremvist på Microsofts Think Next konference i Tel Aviv, men ifølge firmaet selv er der stadig et par års udvikling foran dem, før vi ser opladeren i butikkerne.

Det kan godt gå hen og blive en lang ventetid for ejere af moderne mobiltelefoner, der godt nok har glæde af en moderne smartphones mange funktioner, men så til gengæld må trækkes med (flere) daglige opladninger af timers varighed.

Og StoreDots teknologi kan også bruges til batteriet i en bærbar eller tablet - her vil opladningen dog vare lidt længere på grund af det større batteri men velsagtens ikke meget længere end et toiletbesøg eller en tur til kaffemaskinen.

Læs også: Oplad din mobil med ild

StoreDot regner selv med at kunne ende på en pris, der vil være cirka det dobbelte af en normal mobiloplader, hvilket burde betyde, at superopladeren vil komme til at koste i omegnen af 500 kroner, når den endelig kommer.

Det vil nok være en acceptabel pris for de fleste af os, hvis vi til gengæld slipper for at have en ledning i vores trådløse enheder i længere tid af gangen.