Origin hiver PC-gaming ind i stuen med Omega HTPC

edbpriser.dk 26-02-2015 10:16

Den største forskel mellem gamere har længe været, hvorvidt de bekender sig til spillekonsoller eller PC. Den forskel har Origin sat sig for at udviske med lanceringen af deres Omega-serie, der er såkaldte HTPC’er.

Omega-serien skal indføre PC-gaming i stuen, hvilket hjælpes på vej af specifikationer, der sætter konsollerne på plads og udfordrer gaming PC’erne.

Fem forskellige modeller

Origin lancerer fem forskellige Omega-modeller, der alle kommer med forskellige konfigurationer og kabinetter. Basismodellen er bygget på et H97 mini-ITX bundkort og bringer en 4,5 GHz Intel Pentium processor til bordet, mens grafikkortet er Nvidias GeForce GTX 960.

Læs også: Tre imponerende videoer fra Unreal Engine 4

Derudover er der 500 GB lagerplads og 8 GB RAM. Her er der altså tale om den billigste model, og selv den ser ud til at kunne hamle op med Xbox One og PlayStation 4 uden de store problemer.

Vil man gå hele vejen, er der også mulighed for at konfigurere en Omega HTPC, der kan konkurrere med selv de mest seriøse gaming PC’er, da der er mulighed for at få op til hele tre Nvidias GeForce GTX 980 i et triple SLI-setup.


Der er fem forskellige Omega-modeller at vælge imellem.

Omega-modellerne er udstyret med Windows 8.1, men de vil også understøtte Microsoft 10 og Steam OS, når de lanceres. Det er også muligt at boote direkte i Steam Big Picture Mode, mens Origins Mouse Emulation Software giver mulighed for at bruge en Xbox 360 controller som mus og tastatur.

Men Origin gør meget ud af, Omega-serien er andet og mere end PC’er, hvorfor der også vil være applikationer til blandt andet Skype, Netflix og andre streamingtjenester, hvilket ligger til grund for tilføjelsen af Home Theater til navnet.

Læs også: Qualcomm på vej med Chromecast-killer

Origin vil have alle PC-gamerne ind i stuen, men den største udfordring bliver nok den pris, man skal slippe for at få lov at sidde i sofaen. Basismodellen koster således omkring 8.000 danske kroner, hvilket er meget langt fra prisen på en PlayStation 4, der koster omkring 3.000 kroner.