Panasonic lancerer 4K GoPro konkurrent

edbpriser.dk 26-11-46199 14:36

Panasonic har lige præsenteret årets nye produkter, og blandt dem er HX-A500, der er et action-videokamera, som skyder i 4K kvalitet.

Læs også: Actionkameraernes konge er på skrump

Panasonic ser dermed ud til at have en værdig konkurrent til GoPros videokameraer, der ellers har sat sig temmelig solidt på markedet for videokameraer til ekstremsport og ekstrem leg med ungerne i baghaven.

Panasonic HX-A500 klarer det meste

Når der står aktivt udeliv på menuen, er det vigtigt, at videokameraet er bygget, så det kan klare både stød, støv og vand.

Det lever Panasonic HX-A500 da også fint op til, da det holder både støv og sand ude og også klarer optagelser under vand på ned til tre meters dybde i op til en halv time.

På fronten finder du desuden en 1,5 tommer LCD-skærm, som du kan bruge til at indstille det ønskede synsfelt til dine optagelser.

4K og slowmotion med Panasonic HX-A500

Det store salgsargument fra Panasonics side er naturligvis muligheden for at optage ens bedrifter i 4K kvalitet.

Herudover skal det også nævnes, at man kan bruge Panasonic HX-A500 til at optage i slowmotion, så man kan lave nogle flotte actionsekvenser på løjpen, stranden eller skateboard-banen.

Læs også: Prisbilligt alternativ til GoPro

Her går kvaliteten dog lidt ned, da man skal vælge en af tre hastigheder og optage-kvaliteter: 200 billeder per sekund (848x480), 100 frames i sekundet (1280x720) eller 50 frames i sekundet (1920x1080).

Sidst men ikke mindst er Panasonic HX-A500 udstyret med både NFC og WiFi, så du let kan forbinde til en smartphone eller tablet og nyde resultatet.

Panasonic HX-A500

Anderledes design end GoPro

Hvor GoPro action-videokameraerne ligner en mini-udgave af et almindeligt digitalkamera med objektivet placeret på kamerahuset, er Panasonic HX-A500 designet helt anderledes.

Som man kan se på billedet herover er objektivet placeret for enden af en ledning, hvilket ifølge Panasonic gør HX-A500 mere fleksibelt i forhold til optage-muligheder.

Læs også: Kyl bolden højt op og tag flotte panorama billeder

Om anmelderne finder Panasonics eller GoPros design smartest må vi lige vente lidt endnu med at finde ud af, da Panasonic HX-A500 først kommer i butikkerne i løbet af sommeren til en endnu ikke fastsat pris.