Panasonic lancerer verdens første robuste Toughbook-hybrid

edbpriser.dk 31-01-47883 16:06

Panasonic Toughbook CF-20 hedder den nye 2-i-1 hybrid, som har aftagelig skærm, så den kan bruges både med og uden tastatur, og den blev præsenteret på et pressemøde i sidste uge.

Her viste Panasonics europæiske produktchef, Dirk Weigelt, den ganske slanke (for kategorien) hybrid-PC frem, der er blevet til et meget mere alsidigt arbejdsredskab end tidligere Toughbooks, da brugssituationerne udvides gevaldigt.

Panasonic Toughbook CF-20 brugsscenarier

Samtidig har CF-20 fået et smart håndtag, der udover at gøre det let at bære tabletten og holde den sikkert i hånden også kan bruges til at hænge CF-20 på væggen og endda stabiliserer hybrid-PC'en, når den står som en bærbar på bordet, og man bruger touch-skærmen.

Panasonic Toughbook CF-20 er bygget som kampvogn

Panasonic Toughbooks er bygget som kampvogne, og derfor appellerer de heller ikke til design-feinschmeckere, men til gengæld kan de holde til lidt af hvert.

Panasonic Toughbook CF-20 er bygget som en kampvogn
Panasonic Toughbook CF-20 er bygget som en kampvogn.

CF-20 er indkapslet i et robust magnesiumdesign og er IP65 og MIL-STD 810G-certificeret, hvilket gør den ideel til udendørs brug, og den kan bruges både i regnvejr og meget støvede miljøer.

Læs også: Tough, Tougher, Toughpad – ny tablet tåler stort set alt

Smart software sørger i øvrigt for, at touch-skærmen godt kan kende forskel på regndråber og en eller flere fingre.

Krystalklart billede

Ligesom tidligere robuste Toughbook-enheder kan CF-20 anvendes i højt sollys takket være WUXGA-skærmen (1920 x 1200) på 10,1 tommer, der leverer et krystalklart billede, som med den nyeste IPS panelteknologi er let at læse – selv i stærkt sollys (800cd/m² lys).

God ydeevne og lang batteritid

Panasonic Toughbook CF-20 er en blæserfri enhed, der er drevet af en Intel Core m5-6Y57 vPro processor-teknologi (4 MB cache, 1,1 GHz op til 2,8 GHz med Intel Turbo Boost-teknologi) og udrustet med Intel HD grafik 515, 8 GB RAM, 256 GB SSD, samt styresystemet Windows 10 Pro med nedgraderingsmulighed til Windows 7.

Takket være hot swap-funktionen kan batteriet nemt byttes ud – også når Toughbook CF-20 er i brug. Batterikapaciteten kan fordobles ved at placere et batteri i tasteturet ud over dét, som driver tabletten - det bringer batteritiden op på 14 timer.

Panasonic Toughbook CF-20
Panasonic Toughbook CF-20 har aftagelig skærm.

CF-20 er udstyret med et 2 megapixel webkamera med stereomikrofoner og et 8 megapixel kamera på bagsiden. Enheden har en 4G LTE-funktion til trådløs opkobling til kontoret samt en låsefunktion, der sikrer enheden. Som tilvalg findes også den seneste U-Blox 8 GPS-navigeringsfunktion.

Panasonic Toughbook CF-20 kan skræddersyes

Dirk Weigelt fortalte også, at firmaets Toughbooks kan skræddersyes til de firmaer, som skal bruge dem, så de passer præcist til firmaets ansatte og systemer.

Læs også: Gode råd til firmaer som skal investere i tablets

Samtidig lover Panasonic meget lang service på deres Toughbooks, fordi de lever længe i firmaerne, og Panasonic yder således stadig service på deres CF-18, der kom i 2003.

Panasonic Toughbook CF-20 kommer på markedet i starten af 2016.