Panasonic Lumix DMC-G1

edbpriser.dk 17-09-2009 08:38

Første gang jeg hængte Lumix G1 om halsen, stod jeg på Toyotas Formel 1 fabrik i Köln. Det i sig selv gjorde selvklart et stort indtryk. Kameraet var, ligesom bilerne, ret godt kørende, trods det at software ikke var helt færdigudviklet.

Nu står jeg så med en sort variant, ja Lumix G1 kommer i tre farver, modsat de flest andre digitale spejlreflekskameraer. Men det er jo heller ikke et spejlreflekskamera vel? Nej, faktisk ikke, for der er intet spejl, men derimod elektronisk søger, men jeg vælger nu alligevel at sammenligne G1 med de digitale spejlrefleksmodeller, da det bruger deres sensor og også har udskiftelig optik.

Hvad er G1 så?
Panasonic Lumix G1 kunne med rette kaldes et hybridkamera, da det er en blanding af elementer fra kompaktkameraet og fra det digitale spejlrefleks. Hele ideen har været at tage fordelene fra spejlrefleks, hvilket betyder stor sensor og udskiftelig optik, og blande det med kompaktkameraet størrelse og funktioner. Det hele er så blandet godt sammen, man har hældt en pokkers masse funktioner ned i massen, rørt godt rundt, og ud er trådt den førstefødte i den nye Micro Four Thirds klasse af kameraer. G1 fremstår da også ganske helstøbt, taget i betragtning af at det er første forsøg.