PlayStation bliver 15 år

edbpriser.dk 09-10-41895 14:33

Sonys PlayStation blev Nintendos værste mareridt. Konsollen skulle trods alt være en tilføjelse til Super Nintendo, men efter nogle år med juridiske tovtrækkerier gik Sony sin egen vej og lavede sin første spilkonsol.

Maskinen redefinerede hjemmeunderholdning. PlayStation blev den maskine det var fedt at have stående i stuen i stedet for at gemme den væk på børneværelset. Det var spillekonsollen med de første rigtige voksenspil og samtidig et teknologisk gennembrud, der gjorde 3D grafik alment tilgængelige.

Klassikere
Vi vil aldrig glemme nætterne med "Resident Evil", "Tomb Raider", "Wipeout" og selvfølgelig "Final Fantasy VII". PlayStation var på mange måder den digitale definition af 90'erne, og her i december i år er det 15 år siden, den blev lanceret i Japan (den europæiske lancering skete først ca. et år senere).

Siden lanceringen har PlayStation solgt 125 millioner eksemplarer, og blev efter nogle år relanceret som PS One i en mindre udgave. Efterfølgeren, PS2, solgte endnu bedre med 138 millioner eksemplarer.

Dagens PS3 har indtil nu solgt 27 millioner enheder, men markedet er dramatisk anderledes end for 10-15 år siden, og Sony er i øjeblikket på sidste plads i syvende generation.

Anyway, tillykke til Sony for at give os så meget sjov.

Denne artikel blev først bragt på itavisen.no.