Prisen på iPhone 8 ryger over $1.000: Apples jubilæums-model bliver dyr

edbpriser.dk 18-04-49082 12:10

Apples iPhone har 10 års jubilæum i år, og ifølge vedvarende rygter bliver det markeret med en helt speciel model, der får navnet iPhone 8 eller måske iPhone X.

Apples plan er efter sigende, at lancere en 5,8 tommer iPhone 8/X, der adskiller sig markant fra de mere normale iPhone 7s og 7s Plus modeller, der kommer samtidig til efteråret.

Rygterne om jubilæumsudgaven har været kendt et stykke tid, men nu melder flere kilder, at iPhone 8/X også bliver den første iPhone, der bevæger over $1.000 i anskaffelsespris.

iPhone 8 koncept fra ConceptsiPhone
iPhone 8 koncept af ConceptsiPhone.

Derfor bliver iPhone 8/X så dyr

Apples smartphones er godt nok allerede tæt på $1.000-mærket, idet en iPhone 7 Plus i Jet black med 256 GB lager står til $969 eller omkring 8.600 kroner her på EDBpriser, så prisen for iPhone 8/X kunne dermed let ende på den forkerte side af 9.000 kroner.

Læs også: Apple får patent på sammenfoldelig iPhone

Den vigtigste komponent, der driver prisen opad, skulle ifølge flere rapporter være AMOLED displayet på 5,8 tommer, der rygtes at få kurvede kanter ligesom Samsungs Galaxy Edge modeller, og som kommer til at dække hele fronten, hvilket betyder, at den fysiske Hjem-knap forsvinder og i stedet bliver indbygget i skærmen, som ConceptsiPhone også har visualiseret i deres konceptvideoer herunder.

iPhone 8 koncept af ConceptsiPhone
iPhone 8 koncept af ConceptsiPhone.

AMOLED skærmen skulle efter sigende være omkring dobbelt så dyr, som LED skærmene på iPhone 7 og 7s modellerne.

Herudover kommer der et stort indbygget lager og endnu bedre kameraer end i de nuværende modeller.

Og så er der rygter om en helt ny måde at styre iPhone 8/X, der inkluderer berøringsfølsomme sider af telefonen, der skulle give nye måder at styre volumen, kamera med mere, men det er meget usikkert, om Apple når at blive klar med teknologien til jubilæet.

iPhone 8 koncept af ConceptsiPhone
iPhone 8 koncept af ConceptsiPhone.

Hvilke dele og funktioner, der bliver klar og finder vej til den endelige iPhone 8/X, er ret sikkert ikke fastlagt endnu, for ifølge Wall Street Journals kilder arbejder Apple på mere end 10 forskellige prototyper, så der er mange muligheder for den endelige konfiguration.

Læs også: iPhone 8 får glaskrop og trådløs opladning

Men meget tyder på, at Apple vil gøre et stort nummer ud af deres altoverskyggende vigtigste produkts 10 års jubilæum.


Kilder: TechRadar og TechSpot