Priser på TV2

edbpriser.dk 16-09-2011 08:28

Distributørerne har holdt kortene tæt til kroppen - men på BFE's pressemøde på IFA i Berlin, kom 2 distributører med tallene:

- For første gang nogensinde kan man købe én enkelt kanal. Det sker fra 3. oktober og prisen bliver 35 kroner per måned, oplyste administrerende direktør Steen Ulf Jensen, Boxer.

225.000 fjernsyn får i dag TV via antenne, og regnes de sekundære fjernsyn med samt dem i sommerhuse, både og campingvogne, viser tal fra Boxer, at knapt 1,1 million fjernsyn berøres til januar, når TV2's hovedkanal bliver betalingskanal.

Boxer forventer en kraftig stigning fra de nuværende 80.000 kunder. Distributøren slår på fleksibilitet; både i form af at TV2 kan købe a la carte og fordi kortet kan tages med i sommerhuset. Senere kommer Boxers priser for TV2 i pakker.

YouSee indfører en ny kategori: Ekstrakanaler, hvor man minimum skal købe 4 kanaler til mellem 10 og 40 kroner per styk om måneden. Det er første skridt mod a la carte og det kræver forhandlinger med rettighedshavere at komme videre:

- Et nyt markant skridt kan meget vel blive taget allerede i 2013, siger administrerende direktør Niels Breining.

Desuden lægges TV2 ind i alle øvrige pakker - i Grundpakken til 10 kroner per måned - 2,50 kroner under indkøbsprisen. Kort til sekundære fjernsyn koster 15 kroner om måneden.

YouSee mener at HD-kanaler, som Boxer ikke har (endnu), er et vigtigt konkurrenceparameter, og i Fuldpakken øges fra 11 til 20, og Niels Breining oplyser, at yderligere 5 kommer til næste år.

Teknisk chef Gert Svendsen, Canal Digital, medvirkede også på pressemødet. Han havde ikke nogle priser med på TV2, men slog på, at Canal Digital allerede for et år siden indførte, at kunderne kan se programmerne på op til 4 fjernsyn i husstanden.


Læs flere nyheder på forbrugerelektronik.dk