Processor med 1.000 kerner

edbpriser.dk 20-06-2016 11:36

Det kan godt være, at Intels i7 6950X processor med sine 10 kerner lyder imponerende, men nu har forskere fra UC Davis, der hører til University of California, udviklet en CPU med voldsomme 1.000 kerner.

Navnet på eksperimentet er meget passende KiloCore, og det er en enhed med 621 millioner transistorer, der kan klare 115 milliarder instruktioner per sekund med et strømforbrug på blot 0,7 watt - det kan et AA batteri klare!

Læs også: Ekstrem 10-kernet processor fra Intel

De mange kerner kan bruges uafhængigt af hinanden, hvilket også er med til at reducere strømforbruget, idet de ubrugte kerner slukkes.

Ifølge udviklerne er deres KiloCore processor dermed 100 gange mere effektiv end den normale processor i en PC på markedet nu.

Kommer ikke i masseproduktion

KiloCore er bygget i samarbejde med IBM, og den er baseret på den aldrende 32-nanometer teknologi, hvor de fleste producenter i dag er rykket videre til 14 nanometer.

Læs også: Fremtidens port: Du bør ikke købe ny computer uden denne lille, men meget vigtige, port

I første omgang skal processoren bruges til videobehandling, kryptering og kodning/dekodning, men den kan være første skridt på vejen mod processorer med mange kerner til mobile enheder.


Kilder: Engadget og ITavisen.no