PS4 er nu også bagudkompatibel

edbpriser.dk 20-11-2015 10:24

Sonys PlayStation 4 og EA's "Star Wars: Battlefront" bundle kommer med en kode til tre gamle "Star Wars" spil, som stammer tilbage fra PlayStation 2 tiden.

De tre spil skal downloades til PS4 konsollen, og Eurogamer og Digital Foundry har analyseret, hvordan de tre gamle spil bliver afviklet på den nye konsol, og de har konkluderet, at de kører via en emulator.

Læs også: Nintendo PlayStation er virkelig - og den virker

Dermed er PlayStation 4 altså reelt bagudkompatibel, men det er desværre kun med PS1 og PS2 titler, og de noget mere attraktive PS3 spil bliver sprunget over fra Sonys side.

Ingen PS3 spil på PlayStation 4

Microsoft har ellers høstet mange roser for at gøre Xbox One bagudkompatibel, så den nu kan køre Xbox 360 spil ved hjælp af en emulator, men det er ikke en vej, som Sony har tænkt sig at tage.

PS2 emulator på PS4
PS2 spillene bliver lidt flottere i PS4's emulator.

Tidligere i år udtalte Sonys europæiske administrerende direktør Jim Ryan, at "der er desværre bare ikke tilstrækkeligt med softwareingeniører i verden til, at alle kan være i stand til alt", og han udtalte samtidig med henvisning til den første PlayStation 3's bagudkompatibilitet, at selvom det er en meget efterspurgt funktion, er det faktisk ikke noget, der bliver benyttet i særlig stort omfang.

Læs også: Xbox Ones store Windows 10 opdatering med bagudkompatibilitet

Så PlayStation ejere bør holde fast i deres PlayStation 3, hvis de fortsat gerne vil spille de spil, der hører til den generation, og så glæde sig over nogle nostalgiske ture tilbage til PS1- og PS2-tiden, efterhånden som Sony gør dem tilgængelige.

Se Digital Foundrys gennemgang af PS2-emulatoren på PlayStation 4 herunder.