Rapport: Ansigtsgenkendelsen i iPhone 8 virker på få milliontedele af et sekund

edbpriser.dk 21-08-2017 14:46

Det er Korea Herald, der fra unavngivne kilder rapporterer om den nye ansigtsgenkendelse, der ventes at afløse fingeraftrykslæseren i iPhone 8.

Det er dog Samsung, der bygger OLED displayet til Apple, så det ligger lige for at formode, hvor oplysningerne kommer fra...

Korea Herald kan under alle omstændigheder berette, at den nye ansigtsgenkendelse med 3D sensorer i iPhone 8 vil virke på få milliontedele af et sekund, når brugeren skal låse mobilen op eller bruge den til at betale med via Apple Pay i butikkerne.

Læs også: Mulig ny farve på iPhone 8: Copper Gold

Oplysningen kan muligvis berolige de analytikere og brugere, som har været bekymrede for, at den ganske hurtige fingeraftrykslæser i de nuværende iPhone modeller bliver afløst af en teknologi, som indtil nu ikke har været hverken den hurtigste eller den mest sikre.

Men begge dele skulle altså ifølge Korea Herald være løst fra Apples side.

iPhone 8 Copper Gold Edition

Ansigtsgenkendelsen virker også i mørke og fra skæve vinkler

Fra Wall Street Journal forlyder det samtidig, at Apples ansigtsgenkendelse vil virke ved, at tusinder af infrarøde stråler bliver sendt op i brugerens ansigt og dermed meget præcist kan måle og analysere sig frem til, at det er den rette bruger af mobiltelefonen.

Det betyder, at ansigtsgenkendelsen også vil kunne virke i totalt mørke, da det ikke er noget problem for de infrarøde stråler.

9to5Mac kan tillige fortælle, at ansigtsgenkendelsen også vil virke, når iPhone 8 bliver holdt i meget skæve positioner i forhold til brugerens ansigt, når mobilen for eksempel bruges i butikkerne til at betale med.

iPhone 8 bliver muligvis forsinket

Sidste iPhone 8 rygte i denne omgang er, at Apples 10 års jubilæumsmodel muligvis bliver forsinket, fordi Samsung ikke kan nå at producere mobilens OLED display hurtigt nok til både Apple og deres egne mobiltelefoner.

Læs også: Apple software bekræfter ‘iPhone 8’ design

Den sædvanligvis velunderrettede KGI analytiker, Ming-chi Kuo, forudser således, at iPhone 8 efter planen nok vil blive officielt afsløret af Apple i september, men at den først vil blive sat til salg i oktober eller november - og det i stærkt begrænsede mængder.

Til gengæld vil iPhone 8 få 3D sensorer på begge sider af mobiltelefonen for at understøtte nye augmented reality (AR) funktioner, så sammenholdt med alle de andre rygter om iPhone 8 kunne den snildt være den ekstra ventetid værd for iPhone fans.