Raspberry Pi 2 lanceres til helt samme pris som forgængeren

edbpriser.dk 15-11-47061 20:06

Mini-computeren Raspberry Pi er blevet en populær lille sag siden dens oprindelige lancering i 2012, og nu kommer den længe ventede Raspberry Pi 2 med en seriøs opgradering af hardwaren.

Raspberry Pi 2 er faktisk seks gange så kraftig som dens forgænger, hvilket helt sikkert vil glæde tilhængerne af den lille computer, der indtil videre er blevet solgt i 4,5 millioner eksemplarer verden over.

Kompatibel med Windows

Raspberry Pi har alle dage været Linux-baseret, men takket være dens Quad-Core ARM Cortex-A7 processor vil den opgraderede model også være kompatibel med Windows 10.

Den nye Quad-Core processor klarer 900 MHz, og den er en del af forklaringen bag det markante løft i ydeevnen, da den gamle Raspberry Pi kørte på en 700 MHz Single-Core processor. Samtidig er Raspberry Pi 2 udstyret med 1 GB RAM, hvilket er dobbelt så meget som tidligere.

Læs også: Intel NUC med Core i7 på vej

Grundlæggeren Eben Upton lagde ved lanceringen vægt på, at Raspberry Pi nu er en fuldt ud kapabel computer, hvor man med ældre versioner måtte gå på kompromis med ydeevnen på grund af den svage processor.

Samtidig er det altså lykkedes at holde prisen på Raspberry Pi 2 på præcis det samme som forgængeren, hvilket er omkring 300 danske kroner.