"Ringenes Herre" trilogien er udkommet på Blu-ray

edbpriser.dk 07-04-2010 07:32

Filmatiseringen af J.R.R. Tolkiens tre bøger, som udgør trilogien bag "Ringenes Herre", kræver ikke den store præsentation: Det er ganske enkelt en af verdens allerstørste filmsucceser nogensinde.

Herhjemme er hver af de tre film set af mere end en million personer i biografen, og også på VHS og DVD er filmene nogle af de største salgssucceser:

Ringenes Herre 1 (VHS + DVD): 424.878 stk.*
Ringenes Herre 2 (VHS + DVD): 284.759 stk.
Ringenes Herre 3 (VHS + DVD): 280.872 stk.
(* overgangen fra VHS til DVD, som det mest udbredte filmmedie,  ligger efter udgivelsen af RH1, derfor det ekstraordinære høje salgstal)

Nu er de tre film så udkommet for første gang på HD-formatet Blu-ray, så det nu er muligt at se eller formentlig gense trilogien i den bedst mulige kvalitet hjemme i stuen.

Blu-ray formatet er det bedste alternativ til at se filmene i biografen, og såvel billede som lyd er væsentligt bedre end på DVD. Selve disken ser ud som en CD og en DVD, men en Blu-ray Disc (BD) kan indeholde fem gange så meget information som en DVD, og på den måde kan kvaliteten altså forbedres tilsvarende fem gange. Lyden er op til ti gange bedre.

De tre film i Ringenes Herre trilogien udgives både hver for sig (som dobbelt-discs) og samlet i et bokssæt med seks discs bestående af de tre originale biografudgaver sammen med ikke mindre end syv timers ekstramateriale.