Russisk mobil med skærm på begge sider

edbpriser.dk 10-05-45895 19:13

Yota Devices vandt en pris en pris på årets CES messe med deres YotaPhone, der overraskede de fleste med sine to skærme.

På den ene side har YotaPhone en LCD touch skærm, der kører Android Jelly Bean, og på den anden side finder man en E Ink skærm, som man kender dem fra e-bogs-læsere.

Det smarte ved skærme af E Ink typen er, at de bruger meget lidt strøm, og YotaPhone kan således holde til 60 timers uafbrudt brug takket være den strømbesparende teknologi.

Læs også: Samsung udvikler smartphone med skærm på tre sider

Og det skal ses i lyset af, at E Ink skærmen på YotaPhone både kan bruges til at vise notifikationer fra mobiltelefonens applikationer, vise kalender og en notesblok og bruges som helt almindelig e-bogs-læser.

YotaPhone hvid

Specielt udviklede applikationer til YotaPhone - hvoraf nogle stykker er pre-installeret - kan sende information fra LCD-siden af mobilen om til for eksempel kalenderen eller notesblokken ved et enkelt tryk på en knap eller et swipe på den lille touchpad under skærmen.

Og så kan kalenderen vise dagens aftaler på E Ink skærmen hele dagen næsten uden at bruge strøm - smart.

Let buet design på YotaPhone

Begge YotaPhones skærme er på 4,3 tommer og beskyttet af Gorilla Glass, og LCD skærmen har en opløsning på 720 x 1280 og er af den normale multi touch type.

Navigation på E Ink skærmen foregår ved hjælp af den lille touchpad, der er placeret under skærmen, og opløsningen her lyder på 360 x 640.

YotaPhone

Som man kan se på billedet herover, er YotaPhone let buet i toppen, hvilket giver et godt indtryk, når man holder den i hånden, skriver Engadget.

Indeni har YotaPhone en Snapdragon 1.7 GHz dual core processor, 2 GB RAM og 32 GB hukommelse, og hertil kommer et 13 MP kamera med LED flash og et front kamera på 1 MP.

Læs også: Den næste Snapdragon chip bliver vild

Salgsprisen i Europa lyder på godt 5.000 kroner, men så får man også en meget speciel mobiltelefon med helt nye muligheder.