Rygte: Google vil købe HTC's smartphone afdeling

edbpriser.dk 25-05-49665 00:36

Det er Business Insider, som kan rapportere, at Google og HTC er i de afsluttende forhandlinger om en handel, der skal skille HTC af med deres underskudsgivende smartphone afdeling og gøre Google til hardware producent endnu engang.

Google har ellers brændt nallerne på en lignende handel, da de i 2011 købte Motorola for 12,5 milliarder dollars og fik udsendt et par ikke alt for populære smartphone modeller for derefter at sælge Motorola til Lenovo i 2014 for blot 2,9 milliarder dollars.

Læs også: HTC's nye topmodel vil gerne have en krammer

Google Pixel og Pixel XL smartphones

Google og HTC har imidlertid arbejdet sammen om at producere de meget populære Pixel mobiler, og sidste år dannede selskabet en ny hardware afdeling under den tidligere Motorola chef, Rick Osterloh, så det er tydeligt, at Google igen vil prøve kræfter med at være hardware producent.

Hvis HTC's smartphone afdeling bliver indlemmet i Google, vil søgegiganten opnå samme kontrol over både hardware og software på sine smartphones, som rivalen Apple har, og det kan meget vel være baggrunden for Googles interesse i HTC.

Hverken Google eller HTC vil dog udtale sig om sagen, så der er ikke noget officielt om handlen endnu.

Læs også: Helt ny version af Android klar – her er nyhederne

Googles næste hardware præsentationer ventes at være nye Pixel mobiler og en Chromebook med touchscreen til oktober.