Rygte: Samsung vender tilbage til Windows Phone

edbpriser.dk 17-04-47004 17:26

Microsoft har i lang tid haft problemer med Windows Phone, der aldrig har fået den succes og udbredelse, som styresystemet var tiltænkt. I stedet har Android storsejret i smartphonekrigen, mens Windows Phone i dag sidder på under 5 % af markedet.

Men det ser altså ud til, at Samsung rækker Microsoft en hjælpende hånd. Det koreanske firma er efter sigende interesseret i at lancere en model med Windows Phone 8.1, der i så fald vil være den første Windows Phone fra Samsung siden 2012.

Samsung vil begrænse Androids dominans

Man kan finde Android på over 80 % af smartphones på markedet, og Google har af flere omgange forsøgt at overføre den dominans til TV, senest med Nexus Player.

Læs også: Derfor har Windows Phone fejlet

Den dominans har i et stykke tid været en torn i øjet på Samsung, der har udviklet deres egen styresystem ved navn Tizen for at dæmme op for Googles dominans. Tizen har dog haft begrænset succes, så en relancering af Windows Phone kan være en alternativ måde at dæmme op for Androids udbredelse.

Smartphone markedsandele fordelt på styresystemer
Smartphone markedsandele fordelt på styresystemer. Kilde: Statista .

Hvis aftalen bliver til noget, vil det være en smartphone i den billigere ende, så vi er altså langt fra at se Windows Phone på Samsungs flagskibsmodeller. Produktionen vil tidligst kunne starte i efteråret.

Forhindringer på vejen til samarbejdet

Det er dog langt fra sikkert, at Microsoft og Samsung kan enes om et samarbejde, da de to firmaer i øjeblikket er involveret i en række retssager, der først skal afsluttes.

Læs også: Samsung lancerer transportabel SSD i visitkort-størrelse

Microsoft mener, at Samsung ikke har betalt licens for software i tide, mens Samsung omvendt forsøger at spænde ben for Microsofts overtagelse af Nokia i Sydkorea, Kina og USA.

Det kan dog være, at de uenigheder kan blive lagt i skuffen, når det gælder om at begrænse Googles dominans. Din fjendes fjende er jo som bekendt din ven.