Rygter: Nyt smartwatch og tre-sidet Note 4 fra Samsung

edbpriser.dk 21-10-46582 14:06

Det fyger med rygter om nye produkter fra Samsung i disse dage, hvor det blev mere eller mindre bekræftet, at Galaxy Note 4 bliver annonceret d. 3. september.

Nu ser det ud til, at Samsung også vil lancere et nyt smartwatch i Gear-serien i starten af september, ligesom nye oplysninger om Galaxy Note 4 er sluppet ud.

Et uafhængigt Samsung Gear smartwatch

Techradar skriver, at det nye smartwatch er Samsung Gear Solo, der, som navnet antyder, kan bruges uafhængigt af ens smartphone.

Det vil sige, at det vil indeholde et SIM-kort, og at man dermed kan foretage opkald direkte fra ens ur uden at skulle gå igennem telefonen. Det er altså et helt andet slags smartwatch, end dem vi har set flest af indtil videre, da så godt som alle hidtil annoncerede smartwatches skal forbindes til ens smartphone.


Dette er S9110, en såkaldt watchphone som Samsung lancerede i 2009.

Samsung lancerede en såkaldt watchphone i 2009, før der var noget der hed smartwatch. Det var Samsung S9110, der også var i stand til at foretage uafhængige opkald.

Det er nok sikkert at forvente, at Samsung Gear Solo vil være lidt smartere at se på, om end der er visse ligheder i designet mellem S9110 og Samsung Gear-serien.

Læs også: Samsungs slanke smartwatch overrasker

Det er endnu ikke klart om Gear Solo vil køre Samsungs egen styresystem, Tizen OS, sådan som Gear 2 gør, eller om det vil køre på Android Wear ligesom Gear Live. Eftersigende vil Gear Solo blive annonceret enten d. 3. september eller et par dage senere.

Note 4 måske i forskellige versioner

G4Games citerer sydkoreanske kilder i Samsungs forsyningskilder for, at en version af Galaxy Note 4 med et tre-sidet display er blevet sat i prøveproduktion.

Efter sigende kan Samsung dog kun producere en begrænset mængde af de tre-sidede displays, så hvis vi får dem at se, bliver det højst sandsynligt kun i en Limited Edition, der måske endda kun bliver sat til salg i Sydkorea. Det passer med tidligere rygter, der har peget på en Galaxy Note 4 i to versioner.


Denne patentansøgning fra Samsung giver et fingerpeg om mulighederne ved en buet skærm.

Et display der går udover siderne på telefonen, åbner flere muligheder. Et Samsung-patent peger på, at sideskærmen kan bruges til at åbne telefonen med et swipe, ligesom det også er et oplagt sted at putte ens foretrukne apps eller bogmærker.

Selvom det ser ud til, at os udenfor Sydkorea må vente lidt længere på buede skærme på vores Samsung telefoner, kunne det heldigvis godt se ud som, at tendensen er kommet for at blive.