Så er det slut: Den sidste videomaskine ruller snart af samlebåndet i Japan

edbpriser.dk 21-07-2016 10:31

Utroligt nok producerer japanske Funai Electric stadig videomaskiner her mange år efter, at de fleste danskere er rykket over på andre formater og siden streaming, men i slutningen af august er det altså også forbi for Funai.

Funai har både produceret deres egne videomaskiner og fremstillet dem for andre firmaer som Sanyo, der har solgt dem i blandt andet Kina og USA.

Læs også: Samsung vil springe OLED-TV over og fokusere på QLED-TV - rygte

Den første VHS-maskine rullede af Funais samlebånd i 1983, og i de bedste år solgte de 15 millioner maskiner om året.

Solgte 750.000 videomaskiner sidste år

Noget overraskende kunne de sælge 750.000 videomaskiner sidste år, men det var altså ikke nok til at holde gang i produktionen, og det er samtidig blevet sværere og sværere at skaffe de nødvendige komponenter, fortæller producenten.

VHS videobåndene vil dog være tilgængelige i lang tid fremover i kraft af de mange fungerende maskiner rundt om i verden.

Til sammenligning stoppede Sony først produktionen af Betamax videobånd sidste år, selvom den sidste Betamax maskine blev produceret helt tilbage i 2002.

Læs også: Philips bakker Samsung op og erklærer 3D dødt

Men hvis du stadig gerne vil kunne se dine gamle videobånd, som sikkert er røget i en kasse på loftet, er det altså ved at være sidste udkald, hvis du skal sikre dig en maskine.


Kilde: The Verge