Så meget tjener Google på Android

edbpriser.dk 22-01-2016 10:13

I forbindelse med en retssag mellem Google og Oracle, hvor Oracle hævder, at Google har undladt at betale licens-afgift for at bruge Java kode i deres Android styresystem, har en af Oracles advokater fremlagt hemmelig information om, hvor meget Google har tjent på det gratis styresystem.

Læs også: Lækket: De første billeder af Samsung Galaxy S7 Plus

Heri fremgår det, at Google har tjent 22 milliarder dollars ud af en omsætning på 31 milliarder på Android, fortæller både Bloomberg og Reuters.

Google kræver informationen mørkelagt

Googles omsætning og indtjening på Android styresystemet har aldrig været offentligt tilgængeligt før, så Googles advokater er mildt sagt ikke tilfredse med, at den "ekstremt følsomme information" er blevet afsløret fra dokumenter, der skulle være konfidentielle.

Og Google har derfor også krævet, at informationen bliver trukket tilbage fra retsdokumenterne, men det er jo lidt sent, når nu store nyhedsbureauer som de ovennævnte har sendt informationen ud i verden.

Læs også: Sådan gør Google Android-platformen mere og mere lukket

Et mere detaljeret regnskab for Android er dog ikke kommet frem ved retssagen, så hvordan Google præcis tjener penge på det gratis styresystem vides ikke, men de får jo i hvert fald en bid af kagen, hver gang der sælges en applikation i Play Store, og hver gang der vises en reklame i en applikation.


Via: Digi.no