Så meget vil Apple tjene på dig i fremtiden

edbpriser.dk 10-12-48238 06:46

Hvis du har en iPhone i lommen, er det nærliggende at tro, at du også - i større eller mindre grad - er i lommen på Apple, ligesom vi andre er i lommen på Google eller Microsoft på et eller andet niveau.

Apple er dog dem, som har vist sig at være bedst til at tjene penge på deres kunder - i første omgang på den dyre smartphone og siden på gebyrer for deres tjenester som iCloud, Apple Music, Apple Care og Apple Pay.

Det har endda været antydet, at Apple stædigt holder fast i iPhone modeller med kun 8 eller 16 GB lagerplads uden mulighed for at opgradere med et hukommelseskort, fordi de gerne vil have deres kunder til at betale for ekstra lagerplads i skyen hos iCloud.

Eksplosiv vækst i indtjeningen for Apple

Nu har Credit Suisse-analytikeren Kulbinder Garcha kigget på Apples indtjening på deres tjenester, som han spår kommer til at vækste betydeligt i de kommende år, og som får en mere fremtrædende rolle i selskabets indtjening, nu hvor markedet ser ud til at være mættet med hensyn til salget af iPhones.

Garcha har kigget på Apple ud fra et investeringssynspunkt, og han mener, at Apples muligheder for indtjening på deres tjenester bliver undervurderet.

Analysen viser, at Apples indtjening på tjenesterne iCloud, Music, Care og Pay er steget fra $3,2 milliarder i 2010 til $14,5 milliarder i 2015, og Garcha mener, at det tal vil stige til omkring $34 milliarder i år 2020.

Credit Suisse estimater over Apples indtjening
Credit Suisse estimater over Apples indtjening.

Og det tal kan endda blive en del højere, hvis Apple får held med at komme mere markant ind på TV- og spil-markedet, som ventes at blive deres næste interesseområder.

Din betaling til Apple stiger med 85 procent

I de enorme summer ligger dit forbrug som Apple-kunde gemt, der vil gå fra genneimageclouditligt at betale $61 om året nu til hele $113 om året i 2020 - en vækst på godt 85 procent.

Det betyder samtidig, ifølge Garchas analyse, at Apples afhængighed af at sælge mange iPhones vil mindskes, når så mange penge kan hentes fra månedlige betalinger fra deres kunder.

På nuværende tidspunkt står iPhone-salget for 66 procent af Apples indtjening, men hvis Garchas forudsigelser holder stik, vil iPhone blot stå for 38 procent af indtjeningen i 2020.

Af samme grund har Garcha og Credit Suisse sat Apple på deres "U.S. Focus List" over de bedste investeringsmuligheder i Nordamerika.


Kilde: MarketWatch  via ITavisen.no