Sådan bliver Windows 10 rullet ud

edbpriser.dk 03-07-2015 10:33

Med op mod 1 milliard enheder, der skal opgraderes til Windows 10, har Microsoft lagt en slagplan for, hvordan den store udrulning skal komme til at spænde af.

Den officielle lanceringsdato er som bekendt den 29. juli, men der vil ske en del inden da.

PC producenter og forhandlere først

Først og fremmest vil Windows 10 blive sendt ud til de store PC producenter som Lenovo, ASUS, Acer, HP og deslige, så de kan være klar til at sælge computere med det nye styresystem installeret fra dag 1.

Alle de store producenter står ifølge Microsoft klar til at sende nye spændende produkter på markedet samtidig med Windows 10's release.

Læs også: Lenovo kommer også med en Compute Stick

Dernæst gælder det forhandlere og butikker, som vil blive udrustet til at hjælpe deres kunder med opgraderinger til Windows 10 på computere, der ellers blev eller bliver solgt med Windows 8.1 installeret.

Butikkerne vil også få klistermærker, de kan sætte på produkter, der er kompatible med Windows 10, så kunderne ved, at de nemt kan opgradere deres nyindkøbte Windows 8.1 PC.

Windows 10 klistermærke til butikkerne

Den 29. juli går det løs

Når vi så når den 29. juli, vil Microsoft starte med at sende Windows 10 ud til de brugere i Windows Insider programmet, som har været med til at teste styresystemet i tiden op til release.

Herefter vil der komme større og større bølger af opgraderinger ud til både private brugere og virksomheder med Windows 10 Pro eller Windows 10 Enterprise.

Studerende med en Windows 10 Education licens vil ligeledes være med i disse bølger.

Læs også: Det kommer Windows 10 til at koste

Microsoft vil altså ikke sende opdateringen ud til alle 1 milliard ventende PC'er på én gang, men opskalere stille og roligt fra den 29. juli og så være lydhør over for feedback fra brugerne, så de kan optimere processen hen ad vejen.


Via: SlashGear