Sådan bør du ikke vaske dit træningstøj

edbpriser.dk 13-11-2013 13:51

Du vasker og vasker på dit træningstøj, men selvom det er ganske nyt hænger svedlugten i alligevel. Lyder det bekendt? Fejlen kan lægge i den måde, du vasker det på.

Det forklarer Ingun Grimstad Klepp, tekstilekspert og forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning i Norge.

- Som regel skyldes det, at du har vasket træningstøjet med skyllemiddel. Måske bliver du også nødt til at vaske tøjet på en varmere temperatur eller skifte dit vaskemiddel ud, siger hun til KK.no.

Kunstigt stof er værst
Når dit træningstøj kommer til at lugte rigtigt ubehageligt, så skyldes det også det materiale, det er lavet af. Den svedtransporterende funktion i moderne træningstøj har nemlig en pris, da tøjet er syntetisk.

Læs også: Sådan vasker du dit sarte undertøj på Femina.dk

- Vi ved, at lugt sætter sig særligt godt i syntetiske tekstiler, også når de er behandlet med såkaldt lugtkontrol eller andre midler, der skal forebygge lugt, siger Ingun Grimstad Klepp og tilføjer, at du kan forsøge at vaske tøjet i eddike, som skulle kunne fjerne dårlig lugt.

Dette materiale kan du vælge
Er dit træningstøj blevet så ildelugtende, at intet virker, kan det være nødvendigt at smide det ud og købe nyt.

Da den kolde tid er over os, kan du med fordel vælge træningstøj af uld og bomuld, forklarer forskningslederen. Det holder ikke på samme måde ved lugten, slet ikke uld.

- I uld forsvinder svedlugten lige så godt ved luftning som ved vask, siger Ingun Grimstad Klepp


Find de bedste priser på vaskemaskiner her