Sådan vælger du den rigtige pladespiller

edbpriser.dk 12-01-2017 14:48

LP'en er blevet umådelig populær i de senere år, og overgik sågar det digitale salg af albums i Storbritannien i 2016, og salget af vinyl-plader anslås til at være det højeste i 20 år.

Hvis du også er klar til at hoppe på den analoge bølge, får du her nogle gode råd fra Daniel Valentin Nielsen, som er salgschef hos HiFiFreaks.dk.

Disse råd er gode at have med dig, når du skal vælge den rigtige pladespiller blandt markedets mange modeller.

Læs også: Lad pladerne svæve i luften

– CD-afspillere og streamingtjenester har en meget steril lyd, hvor man tydeligt kan høre, at signalet er digitalt. En pladespiller byder på en helt anderledes varm og ægte lyd, der efter min mening er mere behagelig at lytte til. Og så er det jo hyggeligt med pladerne og de store covers med billeder, mener han.

Gå uden om de billigste

HiFiFreaks.dk har på grund af den stigende efterspørgsel udvidet sortimentet af pladespillere. Onlineforhandleren har i processen lagt vægt på komponenternes kvalitet frem for fancy design eller opsigtsvækkende funktioner. Daniel Valentin Nielsen opfordrer generelt til at investere lidt ekstra for at få meget bedre lyd.

– Folk spørger som oftest, hvad de får ud af at købe en dyrere pladespiller. Pladespillerne bliver rigtig gode, når du når op i 4.000-kroners klassen. Her sker en væsentlig forbedring af lyden i forhold til de billigste til omkring 1.000 kroner – meget mere end i springet fra 4.000 til 10.000 kroner.

På en billig model er kabinettet af plastik, og delene kan ikke udskiftes, hvis de går i stykker, eller hvis du ønsker at opgradere. En tommelfingerregel er, at jo mere simpelt pladespilleren er bygget, des bedre er kvaliteten, forklarer Daniel Valentin Nielsen.

Pladespiller

Gør pladesamlingen digital

Han opfordrer købere til at placere pladespilleren på en hylde på væggen for at minimere musikformidlerens værste fjende, nemlig vibrationer. Ellers risikerer pickuppen at hoppe eller skride i lydsporet. Det kan også være en idé at tænke på en ny forstærker.

– Hvis du inden for de seneste ti-tyve år har købt en god forstærker, som du ikke vil af med, bliver du muligvis nødt til at tilkøbe en RIAA-forstærker, som du tilslutter din eksisterende forstærker. Der blev simpelthen ikke lavet indgange til pladespillere på forstærkere i CD'ens velmagtsdage.

Samtidig er der mange, der ønsker at konvertere den store pladesamling til MP3-filer på computeren. Er det tilfældet, skal du kigge efter en pladespiller med A/D-konverter og USB-udgang, så du enkelt kan koble den til din computer, fortæller Daniel Valentin Nielsen.

Læs også: Guide: Realiser dine vinyldrømme

Han oplever ofte, at når en kunde først er blevet dus med sin pladespiller, ønsker han at gøre en god pladespiller fantastisk ved at opgradere pickuppen.

Find bedste pris på pladespillere her