Saml selv din smartphone

edbpriser.dk 30-08-45796 15:26

Google købte Motorola for et års tid siden, hvilket overraskede flere, da søge-giganten ikke just var en stor spiller på hardware-siden.

Læs også: Googles nye Nexus 10 spottet

Men nu viser det sig, at Google kan have haft en storstilet plan om at revolutionere hardware-delen af mobiltelefoner, ligesom de har haft overvældende succes med deres Android styresystem, skriver Ars Technica.

Mobiltelefoner som byggesæt

Motorola har i samarbejde med Phonebloks annonceret Projekt Ara, der i al sin enkelhed går ud på, at en mobiltelefon skal bestå af et skelet, hvortil verdens producenter kan udvikle moduler, så man kan skifte kameraet, skærmen, batteriet osv. efter forgodtbefindende.

Projekt Ara mobiltelefon

Som man kan se på Motorolas billeder her på siden, er konceptet bag Ara, at man kan sammensætte sin mobiltelefon efter de behov, man lige måtte have den dag og købe nye moduler, når man har brug for det.

Læs også: Sådan gør Google Android-platformen mere og mere lukket

Ifølge Motorola "kan et modul være hvad som helst - fra en ny applikationsprocessor til en ny skærm eller et nyt tastatur, et ekstra batteri, en pulsmåler eller noget som ingen endnu har tænkt på".

Deltag selv i Projekt Ara

Hvis du synes, at Googles og Motorolas koncept lyder besnærende, kan du melde dig som Ara Scout og hjælpe med at sprede budskabet og komme med feedback i løbet af udviklingen.

De mest aktive Ara spejdere vil få en gratis Ara mobiltelefon, når den er klar til at komme på markedet om et års tid.