Sammenligner IE6 med sur, gammel mælk

edbpriser.dk 22-02-42350 11:40
Microsoft har med Internet Explorer 6 i høj grad malet deres kunder ind i et hjørne, som brugerne kæmper med at komme ud af.

Selv om mængden af IE6-brugere er gået kraftigt ned det seneste år, er der fortsat omkring 18% af alle IE-brugerne, der bruger denne ni år gamle webbrowser, hvis man skal tro tallene fra Statcounter.

Microsoft har ved flere anledninger sagt, at selskabet ønsker at IE6-brugerne tager en nyere internetbrowser i brug - og selvfølgelig helst en nyere udgave af Internet Explorer.

Alt tyder på, at brugen af IE6 er størst blandt firmaer, og den vigtigste årsag ser ud til at være forretningssystemer, der ikke fungerer med andre webbrowsere end IE6.

For at komme ud af det indmalede hjørne må disse firmaer altså enten købe en opdatering til deres forretningssystem eller måske købe et helt nyt system, hvis der ikke er nogle opdateringer tilgængelige. Uanset hvad betyder det udgifter, som firmaerne ikke ser ud til at være villige til at betale.

Det hele drejer sig om en form for fastlåsning, der er opstået, fordi leverandørerne har satset på at følge den daværende markedsleder i stedet for de åbne standarder, og fordi kunderne ikke har været forudseende nok til at forstå, at Microsofts totale dominans på browser-markedet ikke ville vare evigt.

Microsoft er forståeligt nok ikke specielt glade for at skulle bruge pisken overfor disse kunder. I stedet forsøger selskabet sig med forskellige PR-kampagner i et forsøg på at lokke IE6-brugerne over på sikrere grund.

Ni år gammel mælk
Den nyeste kampagne er rettet mod de australske brugere og sammenligner IE6 med sur, gammel mælk.

Microsoft bruger kampagnen til at fortælle, at de nyere udgaver af internetbrowseren har langt mere indbygget sikkerhedsfunktionalitet, som kan beskytte brugerne mod svindelforsøg og diverse former for angreb.

Udover den større sikkerhedsrisiko ved at benytte sådan en umoderne browser, er der også det faktum, at stadig flere hjemmesider undlader at tilpasse indholdet til IE6. Årsagen til dette er, at denne tilpasning både indebærer store mængder ekstraarbejde og sætter store begrænsninger for, hvilke muligheder webudviklerne har for at tage nyere webteknologier i brug.

Omkring 5% af de læsere, som benyttede Internet Explorer, da de besøgte digi.no i sidste uge, benyttede IE6. Det svarer til 1,7% af alle læserne.


Denne artikel blev oprindeligt bragt på digi.no