Samsung ansat fortæller alt om Galaxy S7 og S7 Edge

edbpriser.dk 26-01-2016 09:28

Det er PhoneArena, der har opsnappet informationen fra et koreansk website, der stammer fra en person, som hævder at arbejde for Samsung.

Om personen gør det, er ikke bekræftet, så informationerne skal som sædvanlig med denne slags oplysninger tages med et gran salt, men de oplyste specifikationer passer godt med tidligere læk, og der er et par nyheder, som vi i hvert fald håber er sande.

Ny skærmstørrelse på Samsung Galaxy S7 Edge

I den nuværende Samsung Galaxy S6 kollektion har S6 og S6 Edge den samme skærmstørrelse på 5,1 tommer, mens den senere præsenterede Galaxy S6 Edge+ har en skærm på 5,7 tommer.

Læs også: Første foto og video af den kommende mindre iPhone 6c

Sådan lader det ikke til at blive med Galaxy S7, hvor den normale S7 med flad skærm beholder skærmstørrelsen på 5,1 tommer, mens S7 Edge med de buede side bliver forstørret til 5,5 tommer.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge.

Det må jo så enten betyde, at der ikke kommer en Galaxy S7 Edge+, eller også at den bliver endnu større, men det fortæller kilden ikke noget om.

Samsung Galaxy S7 bliver støv- og vandtæt

Samsung Galaxy S5 er modstandsdygtig overfor støv og vand, men det kan Galaxy S6 modellerne ikke prale af at være.

Ifølge den anonyme Samsung ansatte vender dette dog tilbage i begge Galaxy S7 versioner, som bliver designet og produceret til at være både støv- og vandtætte.

Færre megapixels i kameraet

På kamerasiden går Samsung Apple-vejen ved at skrue ned for antallet af megapixels til fordel for en større sensor.

Sådan har Apple gjort et stykke tid i iPhone, der heller ikke kan prale med at have flest megapixels på smartphone markedet, men til til gengæld tager deres mobiltelefoner nogle af de bedste billeder takket være den større billedsensor og god kamerateknologi.

Samsung Galaxy S7 kommer således til at gå ned i megapixels fra de 16 MP, der var i S6, til blot 12 MP.

Men med en større billedsensor og en blænde på f/1,7 skulle Galaxy S7 alligevel kunne tage bedre billeder, og Samsung vil ifølge kilden især slå på, at de nye topmodeller vil kunne tage gode fotos ved lav belysning.

Smart hybrid dual SIM-kort og microSD læser

Den største nyhed på den tekniske front er, at Samsung Galaxy S7 og S7 Edge vil få en ny dual SIM-kort læser, der enten kan huse to SIM-kort eller lade den anden plads blive brugt til et microSD hukommelseskort.

Samsung Galaxy S7 koncept
Samsung Galaxy S7 koncept.

Dermed imødegår Samsung en af de største anker mod S6 modellerne, hvor man ikke har mulighed for at udvide den indbyggede lagerplads, men for de kunder, som gerne vil køre med to SIM-kort, er der så fortsat ikke mulighed for at få ekstra lagerplads.

Læs også: Det gamle SIM-kort på vej væk: Nu kommer det nye e-SIM

Til sidst nævnes det, at de nye flagskibe får større batterier, og at de kommer i sort, hvid, sølv og guld varianter.

Samsung ventes at præsentere Galaxy S7 og S7 Edge på eller lige omkring Mobile World Congress i Barcelona, der løber af stablen i sidste uge af februar.