Samsung ATIV Q kommer med både Windows 8 og Android

edbpriser.dk 20-01-45441 10:20

Siden Microsoft introducerede Windows 8 og styresystemets fordele ved en touchskærm har vi set en mængde af spændende nye produkter som for eksempel Dell XPS 12, Lenovo IdeaPad Yoga, Sony VAIO Duo 11, ASUS TAICHI 21 og senest Acer Aspire R7.

Nu har Samsung præsenteret deres bud på en hybrid maskine, der kan fungere som både en bærbar og en tablet ved nogle simple snuptag på de innovative hængsler, skriver AllThingsD.

Men her stopper innovationen ikke for Samsung ATIV Q, som det lille ny vidunder er blevt døbt.

Både Windows 8 og Android på ATIV Q

Samsung ATIV Q kommer med både en fuld version af Windows 8 og Android Jelly Bean 4.2.2, og den løsning kommer som et direkte modsvar på ønsker om netop denne funktionalitet fra mange af selskabets brugere, fortalte Samsung ved præsentationen.

Udover at kunne skifte gnidningsløst mellem de to operativsystemer, kan man på Samsung ATIV Q også sætte Android applikationer fast på Windows 8 startskærmen, og man kan flytte og dele filer mellem Windows 8 og Android.

Nyt smart hængselsophæng

Samsung ATIV Q's skærm-hængsel minder på mange måder om det, du finder på Acers Aspire R7 laptop, og det giver dig mulighed for at indstille skærmen på fire forskellige måder.

Du kan bruge den som en almindelig bærbar; folde skærmen nedover tastaturet og bruge den som tablet; flippe skærmen over væk fra tastaturet for at se film; og så kan du hive skærmen væk fra hængslet og positionere den som du har lyst til lidt a la en all-in-one PC.

Samsung ATIV Q
Samsung ATIV Q i dens forskellige indstillinger.

Fede specs på Samsung ATIV Q

Specifikationerne på Samsung ATIV Q er bestemt heller ikke ringe. Skærmen på 13,3 tommer har en opløsning på 3.200 x 1.800 pixels og har dermed en pixel tæthed, der er 2,8 gange større end en Full HD skærm.

Derudover praler Samsung af en betragtningsvinkel på 178 grader, og at skærmbilledet står klart selv i strålende solskin.

Motorrummet i Samsung Ativ Q bliver drevet af Intels nyeste Core i5 processor, og batteritiden bliver lovet til at holde i op til ni timer.

Det eneste Samsung ikke fortalte om deres ATIV Q var prisen, og hvornår den kommer til salg, så det må vi vente lidt med at finde ud af.