Samsung følger i Apples fodspor igen igen

edbpriser.dk 16-01-45671 22:20

I et interview med Korea Times har mobilforretningschef for Samsung, Shin Jong-kyun, fortalt, at Samsungs kommende mobiltelefoner også vil have 64-bit funktionalitet, skriver Gigaom.

Det bliver dog ikke i den allernærmeste fremtid, at vi skal forvente 64-bit processorer i Samsungs smartphones, fortæller Jong-kyun, da Samsung åbenbart ikke er helt klar til at tage springet endnu.

Læs også: Alt om iPhone 5S og iPhone 5C

Muligvis bliver det først med Samsung GALAXY S5, der ventes lanceret til næste år, at Samsung rykker op i 64-bit klassen.

Samsungs og Apples næste slag står om Kina

Smartphone markedet i Kina har et enormt potentiale, som både Samsung og Apple gerne vil være så store spillere på som muligt, og her er det ikke 64-bit teknologi men derimod prisen, der er den afgørende faktor.

Lige nu har Samsung 19,4 procent af det kinesiske marked, mens Apple må nøjes med 4,3 procent, og kilder i Samsung peger i samme Korea Times artikel på, at Apples lancering af den farverige iPhone 5C er en del af deres oprustning for at vinde kinesiske markedsandele.

Samsung mener dog, at de har gode chancer mod Apple i kraft af deres større udvalg af smartphones i forskellige prisniveauer og gode aftaler med de kinesiske teleselskaber.

Læs også: Phablets sælger bedre end tablets og laptops i Asien

IBK Securities analytikeren, Lee Seung-woo, mener heller ikke, at iPhone 5C nødvendigvis vil sikre Apple det gennembrud, de håber på - i hvert fald ikke uden en kraftig prisreduktion - da iPhone bliver betragtet som et high end produkt i Kina, der ikke er til den almindelige bruger.

Det bliver altså ikke på det kinesiske marked, at 64-bit teknologien bliver afgørende, så nu må vi se, hvor stor en succes 64-bit bliver i iPhone 5S, og om det vil sprede sig til resten af verdens smartphone marked.