Samsung GALAXY S5 får fingeraftrykslæser i højopløst skærm

edbpriser.dk 02-05-46068 17:50

Samsung har officielt indkaldt til pressemøde den 24. februar, hvorpå der er stemplet et stort flot 5-tal på, som ikke lader meget tvivl tilbage om, at de er klar til at præsentere deres nye flagskib, Samsung GALAXY S5.

Det har rygtebørsen på nettet da også været overbevist om et stykke tid, og nu har tre pålidelige kilder uafhængigt af hinanden fortalt om specifikationerne på Samsung GALAXY S5, som tegner meget spændende.

Læs også: Store Android nyheder på vej

Samsung Unpacked invitation til den 24. februar
Samsung Unpacked invitation til den 24. februar.

Det er tech-sitet BGR, der har samlet de tre informanters oplysninger, som peger meget i den samme retning.

Højopløst skærm med fingeraftrykslæser

Skærmen på Samsung GALAXY S5 ser ud til at blive et af de helt store tilløbsstykker på Mobile World Congress, der løber af stabelen lige efter Samsungs præsentation.

Den 5,24 tommer store AMOLED-skærm får nemlig en opløsning på hele 2560 x 1440, hvilket svarer til 560 pixels per tomme (ppi), og dermed overgår Samsung Apples iPhone 5s med dens Retina-skærm, der blot har 326 pixels per tomme.

Herudover tyder de nyeste rygter på, at Samsung GALAXY S5 får en fingeraftrykslæser indbygget i hele skærmen, som Samsung selv har udviklet, og som gør det muligt at bruge fingeraftryks-relaterede funktioner overalt på skærmen.

Samsung GALAXY S5 overgår iPhone 6

Når der kommer en ny flagskibsmodel på markedet fra verdens største mobiltelefon producent, skal den naturligvis udstyres med hardware, der får konkurrenterne til at blegne, og det ser det - på papiret i hvert fald - også ud til, at Samsung GALAXY S5 vil gøre.

Læs også: Apple rykker tættere på mobil-betaling

Det sydkoreanske mægler-firma KDB Daewoo Securities, der tidligere har haft meget præcise oplysninger om endnu ikke udkomne produkter, har således sammenlignet specifikationerne på
Samsung GALAXY S5 med Apples kommende iPhone 6.

Samsung GALAXY S5 vs iPhone 6 specifikationer
Samsung GALAXY S5 vs iPhone 6 specifikationer.

Her kan man se, at Samsung GALAXY S5 kommer med to forskellige processorer alt efter hvilken region, den bliver udgivet i, ligesom det var tilfældet med Samsung GALAXY S4.

Processoren bliver enten en otte-kernet Exynos6 eller den nye Snapdragon 805, der bliver understøttet af ikke mindre end 3 GB RAM.

Samsung GALAXY S5 kommer naturligvis med den nyeste version af Android (4.4 KitKat), 4G LTE, et 16 MP bagudvendt kamera og et 3,2 MP frontvendt kamera samt et stort batteri på 3200 mAh.

På harddisksiden vil man kunne vælge mellem 32, 64 og 128 GB indbygget hukommelse.

SDK's forudsigelser om iPhone 6 bør dog tages med en god portion salt, da Apple kan nå at lave meget om, inden de sender den næste iPhone på gaden.

Ingen knapper på Samsung GALAXY S5

Som det også er tilfældet på koncept-renderingen af Samsung GALAXY S5 herunder, siger kilderne, at alle fysiske knapper er droppet på Samsungs nye model.

Samsung GALAXY S5 koncept uden fysiske knapper
Samsung GALAXY S5 koncept uden fysiske knapper.

De bliver naturligvis erstattet touch-knapper på skærmen, men det er første gang, Samsung er gået den vej i deres design.

Læs også: Samsungs Tizen mobil skal tage kampen op mod Android

Designet er ifølge en af kilderne, der har haft en international prototype mellem hænderne, "en helt ny tilgang" for Samsung, og det betyder måske, at de endelig ligger deres plastik-kabinetter i graven, der aldrig rigtig har passet til den mobiltelefon, som Samsung kalder deres flagskibsmodel.

Samsung har naturligvis ikke bekræftet nogle af de lækkede informationer, så vi må vente til den 24. februar med at se, hvor meget der kommer til at passe, og om Samsung har endnu flere tricks oppe i ærmet med GALAXY S5.