Samsung Galaxy S6 og S Edge er lige på trapperne

edbpriser.dk 14-09-47061 04:30

Teknologimesserne er spredt godt ud over året, så de store teknologifirmaer har rig mulighed for at vælge det perfekte tidspunkt til at offentliggøre næste store nyhed. Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i starten af marts er ikke langt ude i fremtiden, og vi begynder da også at høre lidt om, hvad vi har i vente.

Især Samsung begynder at give lyd fra sig med en invitation i vanlig mystisk stil, hvor der inviteres til pressekonference i Barcelona med ovenstående billede, og alt tyder på, at vi her får Galaxy S6 og Galaxy S Edge at se.

En dyr duo

Priserne i EU på de to nye smartphones er tidligere blevet lækket, så vi har allerede nu en god idé om, hvad det kommer til at koste at få fingrene i det sidste nye fra Samsung.

Læs også: Nexus 9 er landet på EDBpriser

Både S6 og S Edge kan fås med enten 32, 64 eller 128 GB, hvor de billigste modeller står i omkring 5.600 kroner for S6 og omkring 6.400 kroner for S Edge. Det virker umiddelbart som lidt af en mundfuld, men Samsung har uden tvivl haft et øje på prisen for iPhones.

Man kan kun få iPhone 6 med enten 16 GB, 64 eller 128 GB hukommelse, så Galaxy S6 med 32 GB ligger sig som et alternativ i smørhullet mellem de to modeller.

En iPhone med 64 GB hukommelse har nemlig en vejledende pris på 5.999 kroner, hvilket burde gøre Galaxy S6 med 32 GB hukommelse en smule billigere. Samtlige priser på Galaxy S6 og Galaxy S Edge kan findes nedenfor.


Denne patentansøgning fra Samsung giver et bud på S Edges udseende (kilde: Patently Mobile)

Grunden til S Edges højere pris skal findes i den bøjede skærm, der efter sigende er en del dyrere at producere. Rygterne peger endda på, at S Edges skærm bliver bøjet i begge sider, hvor Galaxy Note Edge kun er bøjet i den ene ende og alligevel er blandt de dyreste modeller på markedet i øjeblikket.

Læs også: Apples vilde udvikling

Samsung har foreløbigt ikke bekræftet de lækkede priser, og vi får højst sandsynligt heller ikke en officiel lanceringsdato før pressekonferencen i Barcelona. Vi må altså slå koldt vand i blodet og vente på, at MWC kaster flere nyheder af sig.

Vejledende priser for Samsungs Galaxy S6 og S Edge:

Samsung Galaxy S6 32 GB: 5.600 kroner
Samsung Galaxy S6 64 GB: 6.400 kroner
Samsung Galaxy S6 128 GB: 7.100 kroner

Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 6.400 kroner
Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 7.100 kroner
Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 7.900 kroner