Samsung har fået batteri gennembrud

edbpriser.dk 30-06-2015 13:04

Vi bliver lovet det igen og igen, at NU er der håb om ugelange perioder mellem opladningerne af vores mobiltelefoner og tablets på grund af et nyt gennembrud i batteri-teknologien, men af den ene eller anden grund, er det aldrig blevet til virkelighed.

Læs også: Aluminium batteri varsler revolution

Nu er der imidlertid fornyet håb, da Samsungs forskere har fundet på en måde at forbedre de nuværende genopladelige lithium-ion batterier, vi bruger i vores mobile enheder.

Forbedringen går ud på at kombinere stoffet grafen med silicium, og bruge dette som anode i batteriet, hvilket skulle give op til mellem 1,5 og 1,8 gange bedre kapacitet.

Det er tidligere lykkedes andre forskere at forbedre kapaciteten på batterierne, men det er sket på bekostning af batterilevetiden, der er blevet stærkt forringet og har betydet hyppigere udskiftning af batteriet.

Med Samsungs metode er de genopladelige dele beskyttet, så der ikke sker denne afmatning af materialet.

Læs også: Ekstern batteripakke til din bærbare PC

Samsung regner med, at dette gennembrud vil være med til at revolutionere både de mobile enheder og den elektriske bil-industri, men der er nok desværre stadig et par års udvikling foran os, så vi får højst sandsynligt ikke en batteritid på op mod en uge at se i Samsung Galaxy S7 til næste år.


Kilder: Pocket-lint , BusinessKorea og Recordere.dk