Samsung kameraer vinder prestigefyldte priser

edbpriser.dk 04-11-46292 20:36

Technical Image Press Association (TIPA) har afholdt TIPA Awards hvert år siden 1991, og dommerne er medlemmerne af TIPA’s tekniske komité og redaktørerne fra 39 ledende fotomagasiner i hele verden.

De uddelte priser er dermed de mest prestigefyldte priser, der uddeles i fotografibranchen.

Dommerne bedømmer produkterne på baggrund af innovation, banebrydende teknologi, design, anvendelighed og forholdet mellem performance og pris.

Læs også: Fem digitalkameraer til under 1000 kroner

Det er altså på baggrund af disse kriterier, at Samsungs NX30 og WB50F har vundet for henholdsvis bedste avancerede og simple kompaktkamera ved TIPA Awards 2014.

Samsung NX30 har exceptionelt hurtig blændehastighed

Som begrundelse for valget af Samsung NX30 som bedste avancerede kompaktkamera lagde dommerne vægt på dens avancerede 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor og NX AF System II, der tilsammen giver billeder i høj kvalitet og en exceptionelt hurtig blændehastighed.

Samsung NX30

De fremhævede desuden NX30’s Tag & Go funktion, der giver brugere mulighed for at dele billeder øjeblikkeligt og overalt med hjælp af avanceret NFC og Wi-Fi forbindelse. Det betyder, at du kan sende dine billeder til din computer eller smartphone, mens du tager dem og dermed aldrig løbe tør for plads igen.

Samsung WB50F tager skarpe billeder der hurtigt kan deles på sociale medier

Dommerne kårede WB50F på baggrund af dens flotte og tynde design og funktionen Soft Flash. Den giver fotografer mulighed for både at tage billeder med et blødt og naturligt lys og giver ligeledes billeder, der er meget klart oplyst.

Samsung WB50F

WB50F har desuden 12x optisk zoom og en 16 megapixel CCD sensor, der giver mulighed for at indfange enhver skarp detalje. Dommerne fremhævede også her Tag & Go funktionen, der gør det ekstremt nemt at dele billeder med blandt andet ens smartphone.

Læs også: Fem action videokameraer til det aktive liv

Det kræver nemlig bare, at man holder sin smartphone ved siden af kameraet, hvorefter det er muligt at dele billedet fra kameraet til telefonen via NFC. Det gør det meget nemt og hurtigt at dele ens billeder på Facebook eller andre sociale medier.

Det er altså især Samsungs forståelse for, at også kameraer skal integreres med brugerens smartphone, der har vundet dem points i kåringerne. Mon ikke vi også vil se et øget fokus på dette hos Samsungs konkurrenter fremover...