Samsung lancerer Galaxy Alpha

edbpriser.dk 23-08-46585 06:06

Samsungs lancering af Galaxy Alpha har i længere tid været en dårligt bevaret hemmelighed, og i dag kom så den officielle præsentation. Som lækkede billeder viste i sidste uge, så går Samsung nye veje designmæssigt.

Designet er klart den største nyhed ved Galaxy Alpha, omend valget af processor er spændende, mens batteriets (beskedne) størrelse skuffer en smule.

Samsung går efter et high class udseende

Samsungs lanceringsvideo (se den under artiklen) gør det meget klart, at de med Galaxy Alpha går efter en luksus vibe. Galaxy Alpha bliver stillet op ved siden af blandt andet guldsmykker og modedesignere for at understrege den nye telefons luksusdesign.


Galaxy Alpha har polerede metalsider, der minder en smule om Apples nyeste modeller.

Det udseende er først fremmest baseret på de polerede metalsider, som Samsung endelig har valgt at putte på deres smartphones. Galaxy Alpha er samtidig en smule mere firkantet, og Samsung gør meget ud af at vise, at telefonen kan stå på siden.

Læs også: Rygter: Nyt smartwatch og tre-sidet Note 4 fra Samsung

Samtidig bliver der også lagt vægt på, at dette er en ny generel designretning for Samsung, hvorfor vi godt kan forvente at se fremtidige Samsung modeller med metalsider.

Kraftige processorer men lille batteri

Samsung Galaxy Alpha kommer med 2 GB RAM og hele to Quad-Core processorer, hvilket sammenlagt giver 8 kerner og navnet Octo-Core. Den ene processor er på 1,8 GHz, mens den anden er på 1,3 GHz, hvilket bestemt ikke er dårligt.

Skærmen er en HD Super AMOLED 720p på 4,7”, hvilket ikke rigtigt kan måle sig med LG G3’s QHD. Samtidig ser det ikke ud til, at Galaxy Alpha kommer i en phablet version, som det ellers var blevet forudsagt.


Her ses de fire forskellige farver, som Galaxy Alpha lanceres i.

Batteriet er måske den største skuffelse ved Samsungs nyeste satsning, da det kun er på 1.860 mAh, hvilket er en del mindre end Galaxy S5’s batteri på 2.800 mAh. Den er forhåbentlig proppet med strømbesparende software, da det ellers kunne se ud som en nedgradering fra den fire måneder gamle Galaxy S5.

Læs også: Løb aldrig tør for strøm til din smartphone

Galaxy Alpha kommer ikke til at være kompatibel med MicroSD kort, og man må derfor nøjes med den medfølgende 32 GB store hukommelse, mens front- og bagkameraerne er på henholdsvis 2,1 og 12 MP, hvilket også er et lille skridt ned fra Galaxy S5, hvor bagkameraet var på 16 MP.

Derudover er der fingeraftryksscanner i hjem-knappen, samt en pulsmåler bagpå. Galaxy Alpha er dog hverken støv- eller vandresistent.

Samsung Galaxy Alpha bliver tilgængelig i danske butikker d. 12. september i farverne sort, blå, hvid og guld. Den vejledende udsalgspris er på 4.995 kroner, hvilket er 500 kroner billigere end Galaxy S5.