Samsung lancerer Galaxy S5 i miniformat

edbpriser.dk 10-04-46541 00:56

Siden Galaxy S3 har Samsung et stykke tid efter lancering af flagskibsmodellen sendt en miniversion af den samme telefon på gaden. Vi har således stiftet bekendtskab med en Galaxy S3 Mini, en Galaxy S4 Mini og nu er vi så kommet til Galaxy S5 Mini.

Her er målsætningen, som med tidligere Galaxy Mini modeller, at levere en kompakt version af Samsungs seneste topmodel.

Samme fokus som Galaxy S5

Samsungs erklærede mål med Galaxy S5 Mini er, at putte de mest nyttige funktioner fra Galaxy S5 ind i en mindre og mere fleksibel model. Det betyder, at blandt andet det fokus på helbredet, der kendetegner dens storebror, også er at finde i Galaxy S5 Mini.


Flere funktioner fra Galaxy S5 går igen i miniversionen.

Den perforerede, bløde bagside fra Galaxy S5 er også at finde hos miniversionen, den er også vand- og støvtæt (IP67-certificeret) og den har derudover smarte funktioner som Ultra Power Saving Mode, pulsmåler, fingeraftrykslæser og kompatibilitet med Samsungs wearables.

Hardware og tilgængelighed

Galaxy S5 Mini er udstyret med en 1,4 GHz Quad-core processor, der skal understøtte multitasking, hurtig 4G internetbrowsing og en eftersigende lynhurtig opstart.

Læs også: Løb aldrig tør for strøm til din smartphone

Kameraet ligger på 8 megapixel, mens skærmen er en Super AMOLED. Styresystemet kommer i form af den nye Android 4.4, hvilket også går under navnet KitKat. RAM-hukommelsen ligger på 1,5 GB, mens den interne hukommelse er på 16 GB, hvoraf noget af pladsen som sædvanlig er optaget af systemfiler.


Galaxy S5 Mini kan, udover hvid, fås i guld, sort og blå.

Samsung Galaxy S5 Mini bliver tilgængelig i butikkerne til august, og kan fås i farver med følgende eksotiske navne: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue og Copper Gold. Vejledende udsalgspris er på 3495 kroner, hvilket er en del under storebrors pris, der lå på 5500 kroner.

Synes du godt om Samsungs Galaxy-serie, men ikke har lyst til at købe Galaxy S5 på grund af enten prisen eller størrelsen, så er Galaxy S5 Mini et godt bud på din nye smartphone.