Samsung lancerer transportabel SSD i visitkort-størrelse

edbpriser.dk 06-01-2015 14:53

Det er efterhånden længe siden, at SSD’er kostede en bondegård og højst havde en fjerdedel af hukommelsen i din HDD.

Priserne på SSD’er er efterhånden kommet så langt ned, at det for mange kan betale sig at udskifte sin HDD til en SSD uden at miste lagringsplads. Transportable og eksterne harddiske er dog stadig typisk HDD’er. Det ser dog ud til, at SSD’er nu også er på vej til at gøre sit indtog her.

Det er Samsungs nye SSD T1 endnu et bevis på. Det er Samsungs første transportable SSD, og den er baseret på deres ekstremt populære 850 Evo SSD. T1 har ligeså meget plads, som du har behov for, er ekstremt hurtig og er ikke meget større end et visitkort.

Det bliver ikke meget mindre

T1 kan indeholde op til 1 terabyte af dine filer, og den overfører og henter filer ekstremt hurtigt. Den har en læse- og skrivehastighed på op til 450 MB/s, hvilket ifølge Samsung selv er 3 til 7 gange hurtigere end en sammenlignelig ekstern HDD.

Læs også: Vildt udseende og ditto hastigheder

Det skyldes blandt andet Samsungs V-NAND teknologi, der både er hurtig og billig, hvilket har gjort det muligt at få en transportabel SSD med både høje hastigheder og stor hukommelse uden at sprænge budgettet.


T1's design matcher designet på forretningsmandens typiske accessories.

Virksomheder er oplagte købere af T1, så Samsung har gjort den særdeles stødresistent og udstyret den med de nyeste enkryptionsteknologier, så man er sikker på ikke at miste sine data.

Selve udseendet på T1 imiterer en visitkortholder, så businesslooket er også på plads. Samtidig gør det T1 til et af de mindste transportable SSD’er på markedet, da langt de fleste ellers er mindst 2,5”.

Det virker måske en smule underligt, at Samsung satser på harddiske i en tid, hvor lagring i skyen er så udbredt. Det er dog ofte meget tidskrævende at uploade til skyen, og her kan T1 bidrage med langt hurtigere hastigheder.

Læs også: Seagate kommer med billig 8 TB harddisk

T1 kan fås med enten 250 GB, 500 GB eller 1 TB, og det koster henholdsvis omkring 1.400 kroner, 2.400 kroner og 4.800 kroner.