Samsung laver mobil printer med indbygget højttaler

edbpriser.dk 29-08-2013 14:37

Samsung stiller sig ikke tilfreds med kun at erobre mobiltelefon markedet og har her op til IFA 2013 erklæret, at de i 2017 også vil være nummer 1 på A4 laser printer og Multifunktions-printere (MFP).

De tre nye printere, som de vil vise frem på årets IFA messe, er dog af typen mobile eller transportable printere, og her kan man godt sige, at Samsung har tænkt ud af boksen.

Hvem har brug for en printer med højttaler?

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af analysefirmaet IDC, som Samsung citerer, er der stadig meget langt til det papirfri kontor, da der i 2012 blev udprintet så mange sider, at de kunne dække hele New York City 237 gange.

Læs også: En printer helt uden papirbakke

Herudover viser IDC's undersøgelse, at brugere af mobile enheder som tablet-PC'er og smartphones printer mere end andre.

Og det er vel denne sidste opdagelse, som Samsung sætter deres lid til i forbindelse med koncepterne for deres mobile printere med indbygget dock og højttaler.

Tre spændende koncepter fra Samsung

Billedet herover til højre er af Samsung Indie, der er en printer i retro design med indbygget højttaler, som kan printe, afspille musik og oplade mobiltelefonen - altsammen på samme tid.

Samsung Wave

Samsung Wave printer med dock
Samsung Wave printer med dock

Herefter er det Samsung Wave, der også har indbygget dock til opladning, mens man printer det ønskede indhold ud.

Designet er minimalistisk og mere organisk fra Samsungs side på deres Wave printer.

Samsung One & One

Samsung One & One laser printer
Samsung One & One "mono" laser printer

Samsung One & One er noget anderledes end de to første printere, da One & One er en mono laser printer med et twist.

Twistet består i, at man kan supplere den sorte farve med en enkelt ekstra farve - rød, blå eller gul - og så er det meningen, at man kan være kreativ med denne simple farve kombination.

Samsung One & One har ikke en dock men vil i stedet blive forbundet til den mobile enhed over NFC.

Læs også: Markedets flotteste multifunktionsprinter

Koncepter der giver et vink om fremtiden

De tre printere er kun koncepter fra Samsungs side indtil videre, men de er et godt vink om, hvilke tanker Samsung gør sig om fremtidens mobile printer løsninger.

Om der så er et reelt marked for disse mobile printere med diverse nye features, og om de kommer til at hjælpe Samsung på vej til at blive nummer 1 på printer markedet, må tiden vise.