Samsung og Google præsenterer Galaxy Nexus

edbpriser.dk 19-10-2011 13:50

et er nu anden gang, at Samsung og Google samarbejder om en ny touchmobil. Med det nye operativsystem kan du blandt andet overføre filer mellem to Galaxy Nexus telefoner ved at holde telefonernes bagsider mod hinanden.

I starten af 2011 kom Samsungs og Googles første smartphone Nexus S på gaden. Nu har Google igen valgt Samsung som samarbejdspartner og tager udviklingen af Android-mobiler et skridt videre.

Med Googles nye operativsystem Android 4.0 i Galaxy Nexus får du en smartphone med masse smarte features. Du kan fx overføre dine yndlingsfilm fra YouTube, dele apps eller interessante websites mellem din egen og vennernes Galaxy Nexus smartphones. Det eneste du skal gøre er at holde telefonernes bagsider mod hinanden, hvorefter filerne overføres til den anden mobil via NFC (Near Field Communication).

Lås op med dit ansigt
Du kan desuden låse mobilen op ved at vise den dit ansigt. Galaxy Nexus genkender dit ansigt, så du slipper for at huske på alverdens koder for at åbne din mobil.

Ny brugergrænseflade giver større skærm
Den nye brugergrænseflade i Android 4.0 gør, at alle fysiske knapper på Galaxy Nexus’ forside, fx knappen til hjemmeskærmen, er blevet erstattet af ikoner på skærmen. Det betyder, at skærmen har fået en størrelse på hele 4,65 tommer, uden at selve mobilen er blevet markant større.

Med den nye brugergrænseflade kan du også nemt navigere mellem dine åbne programmer ved hjælp af en smart task manager. Desuden kan du med Galaxy Nexus dele dit mobile bredbånd med vennerne. Galaxy Nexus er nemlig udstyret med et indbygget hot spot, som gør, at telefonen også kan fungere som en mobil router.

Galaxy Nexus er som forgængeren Nexus S holdt i et blødt og kurvet design med en rillet bagside, der gør at mobilen ligger godt i hånden, uanset om du taler i telefonen eller surfer på internettet.

Super-AMOLED og DualCore processor
Udover en større skærm med en lysstærk HD Super-AMOLED teknologi er Galaxy Nexus udstyret med en kraftfuld DualCore processor på 1,2 GHz og en downloadhastighed på 21 megabit pr. sekund. Det betyder, at du fx kan høre musik, mens du sms’er eller ser billeder uden at det påvirker mobilens ydeevne.