Samsung Pay er på vej

edbpriser.dk 05-03-2015 13:52

Apple Pay har allerede moderat succes i USA som en betalingstjeneste, hvor man indtaster ens kreditkortinformationer i en smartphone og bruger NFC til at gennemføre betalingen, hvilket skulle være både hurtigere og sikrere end kreditkorttransaktioner.

Samsung følger nu trop med en lignende mobilbetalingstjeneste med det meget lidt fantasifulde navn Samsung Pay i samarbejde med Visa og Mastercard. Samsungs løsning har dog den fordel i forhold til Apple Pay, at den er kompatibel med traditionelle betalingsterminaler.

Kan bruges på 30 millioner betalingsterminaler

Et af de største forhindringer for udbredelsen af mobilbetaling er, at løsninger såsom Apple Pay kræver, at betalingsterminaler i supermarkeder og lignende skal udskiftes, så de kan registrere NFC-teknologien i smartphones, som transaktionen foregår igennem.

Læs også: Samsung Galaxy S6 og Samsung Galaxy S6 Edge officielt præsenteret

Det er dyrt at udskifte alle de betalingsterminaler, men Samsung slipper uden om dette problem med MST-teknologien, der gennem et magnetisk felt snyder terminaler til at tro, at man har kørt et kreditkort igennem kortlæseren. Tjek videoen i bunden af denne artikel for at se, hvordan det fungerer i praksis.

Samsung Pay

Det betyder, at Samsung Pay allerede ved lanceringen er kompatibel med 30 millioner betalingsterminaler verden over. Det er en kæmpe fordel i forhold til Apple Pay, der kun kan bruges i 30-40 butikskæder i USA.

Desværre er det ikke så aktuelt i Danmark, hvor vi allerede er gået over til betaling med chippen i kreditkortet i stedet for magnetstriben, hvorfor vi skal håbe på, at der installeres betalingsterminaler med NFC hurtigst muligt i stedet, hvis vi skal have lov at betale med vores smartphones.

Læs også: Motorola topchef kritiserer Apples ”uhyrlige priser”

Samsung Pay lanceres i USA og Korea til sommer, men bliver også tilgængelig i Europa for forbrugere med Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge senere på året.