Samsung U28D590DS [TEST]: Testens billigste imponerer

Peter Hyldahl - Datatid TechLife 13-12-2017 12:18

Skulle vi alene sammenligne på data, ville vi gætte på, at denne Samsung var blandt testens dyreste skærme. Den har høj lysstyrke, meget lav responstid (godt til spil), og så er den testens største og endda med 4K-opløsning.

Det er der kun to skærme i denne test, der kan prale af, og den nærmeste konkurrent koster langt mere. For Samsung er overraskende nok testens billigste skærm.

Når emballagen er pakket op, og skærmen står på bordet, er der ikke meget, der signalerer billig monitor. Den har en nydelig, men også forholdsvis stor ramme omkring de 28", og foden er en enkel og nydelig sag.

Kommer du tæt på skærmen, er det dog tydeligt at se, at her ikke er tale om en skærm i den helt kostbare ende. Plastikken virker billig og menustyringen med en knap bagpå er noget bøvlet at bruge.

Læs også: HP Envy 27 Y673AA [TEST]: Høj klasse til underholdningen

Men sæt billede på, og du vil straks nyde den meget høje opløsning, som i kombination med den flotte lysstyrke giver et meget klart og rent billede. Flere billedpunkter kræver mere lys, og det har Samsung givet skærmen, der har den højeste lysstyrke af alle i denne test.

 

Læs mere...