Samsung vil scanne dit øje

edbpriser.dk 02-02-46353 11:33

Det er stadig kun få smartphones som Samsung GALAXY S5 og iPhone 5s, der er beskyttet af en fingeraftrykslæser, men Samsung kigger allerede på, hvad næste skridt i biometrisk sikkerhed skal være.

Samsungs Senior Vice President, Rhee In-jong, har således på et investor- og analytiker-møde i Hong Kong bekræftet, at Samsung - på linje med flere andre producenter - arbejder på at udvikle en iris scanner, rapporterer Wall Street Journal.

I stedet for at scanne dit unikke fingeraftryk, som kan kopieres, hvis man har det rette udstyr, aflæser iris scanneren dit øjenæble, som er noget sværere at genskabe.

Læs også: Super Samsung GALAXY S5 afsløret

Udviklingen hos Samsung foregår primært med henblik på deres sikkerheds-software til firmaer og regeringsinstanser, som de kalder Knox, og som de håber at få langt mere udbredt, nu hvor den tidligere sikkerhedsyndling, Blackberry, er ved at gå bagud af dansen, men de nye teknologier dukker jo også gerne op i de mere almindelige modeller efter et stykke tid.

Potentielt stort marked for iris scannere

Udover regeringsinstanser satser Samsung også på banker, sygehuse og andre institutioner og selskaber, hvor følsomme data på de ansattes enheder kræver ekstra sikkerhed.

På nuværende tidspunkt er der 87 millioner Samsung enheder i brug på verdensplan med Knox software installeret, men det bliver kun brugt på omkring 1,8 millioner af dem, så der er et stykke vej endnu for Samsung.

Usikker fremtidshorisont

Blandt de mange rygter om Samsung GALAXY S5 før dens officielle præsentation var, at den ville komme med en iris scanner installeret, men det blev som bekendt "kun" til en fingeraftrykslæser.

Læs også: Din mobil er truet – eller er den?

Hvor tæt Samsung reelt er på at have en iris scanner klar til en smartphone eller tablet-PC, kom Rhee In-jong ikke nærmere ind på, så vi skal nok regne med at komme til at vente minimum et år endnu, før vi skal gå rundt på offentlige steder og kigge intenst på vores mobiltelefon for at låse den op eller betale for indkøbene i supermarkedet.