Samsung vil vise sin sammenklappelige Galaxy X frem i år og lancere den i 2018

edbpriser.dk 28-08-49172 04:30

Rygterne om Samsungs sammenklappelige mobiltelefon har efterhånden verseret i flere år, men trods diverse kilders forsikringer om, at en lancering stod lige for døren, så er det fortsat ikke tilrådeligt at forsøge at klappe sin Samsung smartphone sammen.

Nu hævder det sydkoreanske nyhedssite etnews imidlertid, at Samsung endelig er klar til at sætte produktionen af den sammenklappelige Galaxy X (tidligere Project Valley) i gang på prototype-niveau.

Læs også: Apple får patent på sammenfoldelig iPhone

Samsungs plan er at gøre Galaxy X til ekstra luksuriøs og elegant smartphone, der hæver barren for flagskibsmodeller, samtidig med at den skal være "verdens første sammenklappelige mobiltelefon".

Hvis de omfattende interne tests forløber planmæssigt, vil Samsung være klar til at vise Galaxy X frem i tredje kvartal af i år, hvilket kunne være på IFA messen i Berlin til september.

Afsløringen skal herefter følges op af en lancering af den sammenklappelige mobil i 2018.

Ifølge etnews viste Samsung deres Galaxy X koncept frem for et ganske lille udvalg af samarbejdspartnere ved Mobile World Congress i år under meget hemmelige forhold for at undgå lækager.

Samsung Galaxy X foldes ud til en tablet

Samsung har ifølge en tidligere rapportering fra The Korea Herald konkluderet, at smartphone-brugere ikke vil finde det praktisk at skulle folde mobilen ud, hver gang de skal bruge den, og derfor arbejder de på et andet koncept.

I stedet for at klappe selve Galaxy S sammen er idéen i stedet, at mobilen skal kunne forvandles til en tablet på 7 eller 8 tommer, når man gerne vil have fornøjelsen af en større skærm.

Samsung Galaxy X koncept af Metti Farhang
Samsung Galaxy X koncept af Metti Farhang.

Det betyder, at det sammenfoldede display vil vende udad på mobilen i stedet for indad, som mange ellers havde forventet.

Læs også: Se video af Lenovos foldbare smartphone og tablet

Samsungs endelige tekniske koncept er ifølge The Korea Herald fastlagt, og det næste spørgsmål er derfor, hvornår Galaxy X er klar til at blive vist frem for verden.

Samsung skal dog ikke vente for længe, for både LG og flere kinesiske producenter arbejder intenst på at få en sammenklappelig mobil klar til salg.

Via Pocket-lint