Samsungs Chromebook 2 kommer til maj

edbpriser.dk 21-03-2014 13:28

Samsungs tidligere Chromebooks har været blandt de mest populære bærbare computere med Googles Chrome OS, så forventningerne til næste generation har været høje.

Se udvalget af chromebooks her

Navnet Chromebook 2 er i øvrigt en smule forvirrende, da den tidligere generation hedder Samsung Series 3 Chromebook. Chromebook 2 er ikke desto mindre en opgradering af Series 3 Chromebook.

Ifølge Techradar har Samsung annonceret, at det bliver muligt at få en Chromebook 2 på enten 11,6” eller 13,3”. Den mindre version har en opløsning på 1366 x 768, mens den store udgave kommer i Full HD med en opløsning på 1920 x 1080.

Læs også: Første Chrome OS stationære på vej fra LG

Begge versioner er udstyret med Samsungs octo-core Exynos 5 processorer på 1,9 eller 2,1 GHz. De har også begge 4 GB RAM og 16 GB hukommelse.


Bagsiden af skærmen på Chromebook 2 er beklædt med faux læder, som det ses her.

Et interessant element ved Samsungs kommende Chromebooks er, at de kommer med samme faux læder, som man kan se på Samsungs Galaxy Note 3. Hele bagsiden af skærmen på Chromebook 2 er således dækket af faux læder, hvilket må siges at være et spændende designvalg.

Samsungs Chromebook 2 dyrere end den tidligere generation

Begge modeller forventes at være lidt dyrere end Samsungs tidligere Chromebooks. I USA koster den lille model $319,99, mens den store model koster $399,99. Det betyder, at vi nok kan forvente en dansk pris på omkring 2500 kr. for den lille model, og 3200 kr. for den store model.

Begge modeller skulle komme til Storbritannien i starten af maj, og forhåbentlig vil vi også se dem i Danmark til den tid eller kort efter.

Læs også: Acers Chromebook overgår HP's på pris og batteritid

Samtidig har Samsung bekræftet, at den ældre Series 3 Chromebook fortsat vil sælges til samme pris.

Hvad er en Chromebook?

For de uindviede giver 16 GB hukommelse og så lav en pris måske ikke umiddelbart mening. Det kan lade sig gøre, fordi Chromebooks ikke kører på et normalt styresystem som for eksempel Windows, men derimod på Googles Chrome OS.

Chromebooks er lagt an på, at de fleste tjenester tilgås online. Der er ikke brug for stor lokal hukommelse, da man kan gemme sit indhold direkte i skyen. Det stiller ret strikse krav til en konstant internetforbindelse. Nyere Chromebooks giver dog bedre mulighed for også at arbejde offline, da nogle apps også kan bruges offline.

Derudover følger der 100 GB gratis hukommelse i Google Drive i 2 år med, når man køber en Chromebook, hvilket gør 16 GB i lokal hukommelse lidt lettere at sluge.