Samsungs QLED TV kan vise 100% color volume

edbpriser.dk 06-07-49079 04:20

På CES messen for nylig i Las Vegas fremviste Samsung deres nye QLED TV, hvor Q'et står for Quantum dots, og her hævdede de, at den nye type TV ville blive det første, der vil være i stand til at vise 100% color volume.

Color volume er et nyt begreb, som er med til at fortælle, hvor god en fladskærm er til at gengive korrekte farver ved alle lysstyrke-niveauer.

Læs mere om Samsung og color volume her: Første kig på Samsungs 2017 "QLED" TV (& teknisk information)

100% color volume bekræftet af tysk test-organisation

Sådanne påstande med "Verdens første..." og "Verdens bedste..." er ikke ligefrem unormale på CES messen, hvor firmaerne skal profilere deres produkter og forsøge at trænge igennem den massive marketing-støj fra konkurrenterne, men det lader til, at Samsung har noget at have deres påstand i.

I hvert fald har den tyske test-organisation Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) netop verificeret, at Samsungs QLED TV ganske rigtigt kan vise 100% color volume.

Det betyder, at Samsungs QLED TV'er kan vise "mere realistiske, præcise og livlige HDR billeder", og præsentere film og TV shows "som instruktøren eller produceren har skabt dem - i både de lyse og de mørke scener".

Læs også: CES 2017 trends: 3D er begravet, buede TV er døende

Det er endnu ikke muligt at bestille Samsungs QLED TV i Danmark, men du skal måske også bruge lidt tid på at spare op, for den billigste model i 55 tommer står til $2.500 på Samsungs amerikanske hjemmeside, hvilket ligner en dansk pris på omkring 21.000 kroner.


Kilde: TechRadar