Se hvad Kinect kan nu

edbpriser.dk 11-02-45181 06:16

"Kinect for Windows SDK" version 1.7 kommer i løbet af dagen, melder Microsoft. Og det bliver den største opdatering af udviklerværktøjet siden første udgave så dagens lys for lidt over et år siden.

Pakken, der gør det muligt at skabe applikationer, som udnytter PC-udgaven af Microsofts bevægelsessensor, får særligt to interessante nyheder.

Det bliver muligt at registrere hånd- og fingerbevægelser, hvilket inkluderer at trykke på knapper i luften og gribe fat i virtuelle objekter for at manipulere dem på en skærm.

Hvor præcis kontrol, dette giver i praksis, bliver spændende at se, men sådan som det beskrives, minder det os jo om, hvordan Tom Cruise (bogstavelig talt) håndterede en brugergrænseflade i science fiction filmen "Minority Report" fra 2002.

Håndbevægelserne som Kinect til Windows kan aflæse, bliver standardiseret gennem en programmeringsgrænseflade kaldet Interactions.

3D-modeller i realtid
Herudover lancerer Microsoft noget, som de har døbt Kinect Fusion. Dette er en teknologi, som kan opfange dybdeoplysninger for derefter at opbygge virkelig detaljerede 3D-modeller af objekter i realtid.

Dette gøres ved at flytte Kinect-enheden rundt i rummet eller ved at dreje objektet rundt foran Kinect-sensoren.

Kinect 3D-model
3D-objekter registreres i realtid ved at bevæge Kinect-sensoren rundt om et objekt eller vice versa (Foto: Microsoft Research)

Microsoft forestiller sig en mængde forskellige brugsområder, heriblandt 3D-udskrifter af objekter, industrielt design, kropsscanning, virtual reality og spil.

Selskabets forskningsafdeling i Cambridge i Storbritannien viser her, hvordan de forestiller sig, at Kinect-sensoren kan anvendes indenfor hjernekirurgi i et videoklip publiceret af IEEE Spectrum:

 

Microsoft startede for nyligt med at dele kildekode med eksempler på brugen af Kinect-sensoren under Windows. Kodeeksempler i C#, C++ og Visual Basic er lagt ud under en åben licens på Codeplex.

I løbet af i dag mandag bliver SDK version 1.7 frit tilgængelig til download fra dette website.


Denne artikel blev oprindeligt bragt på digi.no