Seks kilo rå lyd til musikfanatikere

edbpriser.dk 12-09-42661 13:00

3.995 kroner. Det er prisen for at få en 360 graders lydoplevelse i stuen, hvis du spørger Libratone.

Den danske audiovirksomhed har netop lanceret højttaleren Libratone Beat, som er et gråklædt bæst på 6,5 kilo.

- Libratone Beat virker som et akustisk instrument og fylder hele rummet med lyd. Højttaleren spreder lyden i forskellige retninger, som igen reflekteres af rummets vægge, hvilket skaber en 360 graders lydoplevelse. Det betyder, at du altid befinder dig i det såkaldte 'sweet spot'. Vi kalder det FullRoom lyd, forklarer Jes Mosgaard, CTO hos Libratone.

Ideen med at sprede lyden rundt fra en enhed og give en 360 graders lydoplevelse er dog ikke ny.

Tidligere har vi blandt andet set Sony Sountina NSA-PF1, der som et springvand kaster lyd til alle sider. Sonys højttaler kostede ved lanceringen 85.000 kroner, så Sountina var kun for hardcore hi-fi-entusiaster.

Rækkevidde: 30 meter
Libratone Beat fungerer trådløst, og det betyder, at du kan afspille musik fra din pc og få lyd ud gennem højttaleren. Det kræver, at du har en fodret din pc med en medfølgende USB-nøgle, der fungerer som sender.

Computeren og højttaleren må højest være 30 meter fra hinanden, ellers vil signalet ikke gå igennem.

Ud over din computer kan du anvende en iPod eller en iPhone til musikafspilning. De udstyres med en 30-pins-sender, som sørger for at overføre dine favoritnumre trådløst til Libratone Beat. Rækkevidden er dog kun ti meter.

Hvis du stadig holder fast i dine gode, gamle kabler, kan du glæde dig over, at højttaleren også har plads til et 3.5 mm mini jack stik.

Libratone Beat er ude i butikkerne i løbet af oktober, og prisen er - som nævnt i indledningen - 3.995 kroner.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på www.pcworld.dk