Selv teenagere kræver fysisk tastatur, konstaterer iPad-konkurrenten Lenovo.

edbpriser.dk 04-03-2010 09:31

Den har fået tidssvarende opgraderinger i form af bl.a. længere batterilevetid, og Intels nye Core i7 processor, den såkaldte Arrandale. Prisen for en veludstyret model er antydet til at være i omegnen af ca. 1500 dollar.

Andre PC-leverandører har varslet tastaturløse tabletter som svar på Apples kommende iPad. Men Lenovo fastholder derimod, at et fysisk tastatur er påkrævet, og henviser bl.a. til Cnet og en række omfattende markedsundersøgelser.

Markedschef Mika Majapuro kan således berette om prototyper, som blev demonstreret for kunderne. Tilbagemeldingerne var, at kunderne ikke ville have dem pga. det manglende fysiske tastatur. Denne feedback var så enstemmig, at det angiveligt skulle have overrasket Majapuro, der forsøgte at indsamle synspunkter fra brugere uden for erhvervsmarkedet.

”– Der var bl.a. nogle fjortenårige, og jeg forventede, at de ville være indstillet på at prøve et virtuelt tastatur, men, nej, de sagde de ville have det fysiske tastatur.”

X201 følger det populære design med rotérbar skærm, som kan foldes således, at skærmen kan drejes og vinkles væk fra standardpositionen, hvor den dækker tastaturet.

Artiklen blev oprindelig bragt på digi.no.