Siemens lancerer hvidevarelinje i skarpt design

edbpriser.dk 30-01-46684 16:20

Design har alle dage været en vigtig prioritering, når man skal købe nye hvidevarer til sit hjem. Hvidevarer såsom vaskemaskiner, ovne og køleskabe beholder man ofte i 5-10 år eller mere, og det er derfor vigtigt, at man ikke bliver træt af at se på dem.

Samtidig bringer fremtiden en rivende udvikling i den teknologi, der findes i hvidevarer. Vi ser allerede så småt udviklingen i dag, så både designet og teknologien bag hvidevarerne har altså været vigtigt for Siemens at fremtidssikre i deres nye iQ700-serie af hvidevarer beregnet til indbygning.

Helhedsdesign i Siemens’ iQ700

Designet af iQ700-produkterne er især kendetegnet af en helhedstanke. De samme designelementer går nemlig igen på tværs af samtlige hvidevarer i serien, så samtlige produkter passer sammen.

Læs også: Hvordan Tingenes Internet vil revolutionere dit liv

Det kan blandt andet ses på Dual-Zone-betjeningspanelet, der er vartegnet i Siemens’ design, ligesom glasoverflader og vandrette lister i krom eller rustfrit stål også går igen. Hvis der står to modeller fra iQ700-serien ved siden af hinanden, er overgangen således altid i glas, så de smelter sammen til en helhed.


Siemens' nye ovne er også udstyret med en touchscreen.

Dual-Zone-panelet er dog mere end bare design. Den er nemlig et vigtigt element i Siemens’ mål om at holde betjeningen så simpel som muligt, der blandt andet indeholder et helt nyt betjeningssystem til ovnene, hvor roterbare knapper er kombineret med TFT touchscreens.

Ny teknologisk æra for hvidevarer

Hvidevarer skal i dag kunne spille sammen med anden teknologi i hjemmet, først og fremmest tablets og smartphones. Det kan ovne og opvaskemaskiner i iQ700-serien også, der dermed bliver de første hvidevarer fra Siemens, der kan forbindes til Wi-Fi i hjemmet.

Læs også: LG’s nye vaskemaskine har NFC og er lynhurtig

Det betyder, at man kan fjernstyre ens hvidevarer ved hjælp af Home Connect-app'en, der også indeholder en digital kogebog, som ovnen kan indstilles specielt til, så man får det mest optimale resultat. Home Connect app'en er desuden sikkerhedscertificeret af TÜV Secure IT for at afværge hackerangreb.


Home Connect app'en kan fungere som digital kogebog, men den kommer først til tysksprogede.

Disse tilslutningsfunktioner kommer til Tyskland og Østrig i december 2014, mens vi andre må vente lidt længere på at kunne starte vores Siemens ovn, mens vi er i supermarkedet.

Siemens’ nye ovne kan desuden forkorte tilberedningstiden med op til 50 % med funktioner som coolStart og varioSpeed, og det er de første ovne, der kombinerer mikroovn med en dampskudsfunktion, mens de nye vaskemaskiner og tørretumblere er både hurtigere og mere brugervenlige end nogensinde.